четвер, 09 грудня 2021 19:39

Без тендера: Офіс генпрокурора на 400 тис. оздобив форум у декоратора "Кварталу"
3

Офіс генерального прокурора поза конкурсом замовив організацію Міжнародного антикорупційного форуму у підприємця, який раніше працював із "Кварталом 95".

Мешканець Броварів Віталій Олійник зареєструвався як фізична особа підприємець лише у вересні 2021 року, свідчить сайт держзакупівель Prozorro. Раніше ФОП не вигравав жодних державних тендерів.

Заступник генпрокурора Роман Говда підписав 30 листопада два договори із Олійником. Обидва документи стосуються оформлення й матеріального забезпечення залу КВЦ "Парковий", де проводили форум. Кожна закупівля коштувала 199,9 тис. грн.

Загальна ціна за послуги Олійника склала 399,9 тис. За законом, такі закупівлі потрібно проводити на конкурсних засадах. Відкритий тендер не проводили, оскільки послуги оформили двома допороговими закупівлями вартістю до 200 тис. грн.

Номер телефону Олійника неодноразово підписували з позначками, які свідчать про співпрацю зі студією "Квартал 95", що раніше належала президенту Володимиру Зеленському, повідомляє "Українська правда".

"Чоловіка позначали як "Виталий Декорации Квартал", "Декоратор 95", "Декор Лига Смеха", "Виталий от Кошевого" тощо", - пише видання.

Послуги, замовлені в Олійника за першим договором
Фото: Prozorro
Послуги, замовлені в Олійника за другим договором

Олійник заявляє, що неофіційно не домовлявся з кимось із влади про закупівлю, але не й заперечив свою співпрацю із проєктом президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топменеджер "Антонова" заключив угоду на 5,5 млн грн із власною фірмою

У червні команда Зеленського створила поганий прецедент, вивівши кошти до підготовки Дня Незалежності з-під системи Prozorro. Тепер будь-які закупівлі зможуть виводити від відкритих тендерних процедур, про це Gazeta.ua розповів Іван Лахтіонов, заступник виконавчого директора з реалізації інноваційних проєктів "Трансперенсі Інтернешнл Україна", координатор DOZORRO.

Зараз ви читаєте новину «Без тендера: Офіс генпрокурора на 400 тис. оздобив форум у декоратора "Кварталу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути