пʼятниця, 29 листопада 2019 10:27

Без квитанції про оплату: Дубілет анонсував новий сервіс

Без квитанції про оплату: Дубілет анонсував новий сервіс
"Ми плануємо запустити сервіс, який дозволить позбавитись такого явища, коли чиновники вимагають від громадян квитанцію про оплату (часто ще й з мокрою печаткою)", — Дубілет. ФОТО: УНІАН

У Кабміні плануюють запустити сервіс, який дозволить робити платіж з мобільного додатку або інтернет-банку й не друкувати квитанцію. Просто показати його чиновнику з телефона.

Про це у Facebook повідомив міністр Кабінету міністрів Дмитро Дубілет.

"Що б ви не оплачували (паспорт, аліменти, мита тощо), ви майже завжди не зможете зробити платіж просто з мобільного додатку або Інтернет-банку. Потрібно або платити в місцевих касах чи кіосках, або отримувати у банківському відділенні квитанцію, або, у кращому випадку, роздруковувати квитанцію на домашньому принтері.

Сервіс буде дуже простий. Колись давно ми запускали сервіс pb.ua/check, на якому можна перевірити квитанцію Привату за її номером. Новий сервіс буде працювати за схожим чином, але для всіх банків".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Готуємо крутезну штуку" - Дубілет анонсує чергову реформу

Ідеться про веб-сторінку, до якої зможуть підключитися банки. Людина заходитиме на сторінку, вводитиме номер квитанції й побачить її на екрані.

"Звісно, мало буде створити цей сервіс. Після цього треба навчити чиновників їм користуватись. Ми приймемо постанову, якою зобов'яжемо всі держоргани переглянути свої процедури та не вимагати паперові квитанції", — каже міністр.

Запустити його планують упродовж 1-3 місяців.

Дмитро Дубілет періодично анонсує зміни щодо електронних послуги на своїй сторінці у Facebook. Зокрема він пропонував видати керівникам держави спеціальні смартфони, скасувати в Україні трудові книжки.

Зараз ви читаєте новину «Без квитанції про оплату: Дубілет анонсував новий сервіс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути