пʼятниця, 19 листопада 2021 10:54

Бетонна стіна, рів і вишки: Україна готує кордон із РФ і Білоруссю
7

Український кордон має облаштовуватися з огляду на облаштування кордонів США, Угорщини, Ізраїлю.

Про це сказав міністр внутрішніх справ Денис Монастирський у Верховній Раді у п'ятницю, 19 листопада, повідомляє Gazeta.ua.

Наприклад, ізраїльський кордон облаштований бетонною стіною заввишки у 6 м.

"Країни, які мають надвисокий ризик проникнення нелегальних мігрантів, будують паркани з бетонних плит заввишки до шести метрів. Так, як Ізраїль на кордоні з Палестиною, США з Мексикою, Туреччина з Сирією", - сказав міністр і додав, що такі паркани коштують "надзвичайно дорого".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На кордоні завернули мігрантів з Білорусі, які "туристами" їхали в Україну

Очільник МВС показав на слайді, як виглядає кордон України з країною-агресором РФ. На фото - порожнє поле і ями. Так виглядає 90% кордону України з РФ.

Монатирський розповів про український "інтелектуальний" кордон.

"В першу чергу, це має бути захист від диверсійних і розвідувальних груп з території держави-агресора. По-друге - захист української економіки від контрабанди, яка є економічною зброєю проти нашої держави.

По-третє - це захист від потоків нелегальних мігрантів, які також є зброєю в сучасній гібридній війні і протягом останніх місяців ми в цьому переконалися якнайкраще", - сказав.

"Найбільш раціональним рішенням" Монастирський назвав будівництво вздовж всього кордону "суцільного паркану з сітки та колючого дроту, зі 100% покриттям системами цілодобового відеонагляду та сигналізації".

Вздовж кордону з РФ та Білоруссю на відкритій місцевості міністр назвав доцільним будувати протитранспортний рів шириною 4 м і глибиною 2 м. Сказав закласти у державному бюджеті на наступний рік кошти на облаштування таких ділянок кордону.

Протяжність кордону з Росією по суходолу - 1505 км, з них 409 км - окуповані. З БІлоруссю - 1084 км. "Тобто - необхідно будівництво державного кордону у понад 2, 5 тисячі кілометрів", - заявив Монастирський.

На слайді він показав, як має виглядати кордон з РФ - вишки, бетонна стіна, рів, стеження з безпілотників.

Минулого тижня Монастирський заявляв про будівництво інтелектуального кордону з Росією та Білоруссю. На це планують витратити 17 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Бетонна стіна, рів і вишки: Україна готує кордон із РФ і Білоруссю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути