Ексклюзиви
субота, 30 липня 2011 11:44

Берлусконі заявив про намір Каддафі вбити його

Берлусконі заявив про намір Каддафі вбити його

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі, який дав свого часу згоду на участь Риму у військовій операції НАТО в Лівії, боїться помсти з боку лідера Джамахирії Муамара Каддафі.

"Моє життя в небезпеці і, на жаль, не тільки моє, а й життя моїх дітей. Я знаю з достовірних джерел, що Каддафі дав наказ мене вбити", - сказав Берлусконі, слова якого в суботу цитує газета Corriere della Sera.

При цьому італійський прем'єр не уточнив, від яких саме джерел він дізнався про наміри Каддафі. Берлусконі нагадав, що на маніфестаціях в Тріполі були плакати, на яких він і лівійський лідер тиснуть руки.

"Він сприйняв наше військове втручання як зраду", - додав глава уряду.

На його думку, зараз є небезпека, що "Каддафі залишиться". При цьому Берлусконі додав, що лідер Джамахірії був "нашим кращим другом, а став найлютішим ворогом".

Нагадаємо, в середині лютого в Лівії почалися масові демонстрації з вимогою відставки Каддафі, які переросли в збройне протистояння між урядовими силами та повстанцями.

СБ ООН 17 березня ввела безпілотну зону над Лівією. Для забезпечення цієї зони, ембарго на поставки зброї і захисту цивільного населення коаліція західних країн 19 березня розпочала в Лівії військову операцію, керівництво якої через кілька днів повністю перейшло до НАТО.

Мандат на операцію закінчувався 27 червня, але 1 червня НАТО продовжила операцію на 90 днів - до кінця вересня.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі заявив про намір Каддафі вбити його». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути