Ексклюзиви
четвер, 25 жовтня 2012 03:00

Берлусконі відмовився брати участь у наступних парламентських виборах

Берлусконі відмовився брати участь у наступних парламентських виборах
Фото: freelibs.com

Колишній прем'єр-міністр Італії, лідер партії "Народ свободи" Сильвіо Берлусконі підтвердив, що не буде висувати свою кандидатуру на посаду прем'єра від правоцентристських сил на парламентських виборах, які мають відбутися навесні 2013 року.

"Я як і раніше відчуваю в собі сили і володію здоровим глуздом, але я буду виступати тільки в ролі радника", - сказав 76-річний Берлусконі про своє майбутнє в політиці.

Він також зазначив, що тільки після проведення праймеріз, які в його партії, ймовірно, можуть відбутися 16 грудня, можна буде дізнатися, хто стане буде висунутий кандидатом на посаду прем'єра.

9 жовтня Берлусконі вже заявляв, що готовий відмовитися від висунення своєї кандидатури в якості лідера правоцентристських сил на парламентських виборах.

"Якщо лідери помірних вважають, що Сільвіо Берлусконі не може їх представляти, Сільвіо Берлусконі завжди стверджував і продовжує стверджувати, що готовий зробити крок назад і дозволити всім помірним разом знаходитися в рамках єдиної сили, яка зможе змагатися з лівими", - заявив екс-прем'єр в прямому ефірі програми на належному йому телеканалі Canale 5.

Варто зазначити, що італійці вважають Берлусконі найгіршим главою уряду в новітній історії країни. За даними соціологічного опитування, проведеного інститутом Demos & Pi, більше половина італійців сказали, що роки прем'єрства Берлусконі негативно позначилися на стані справ у країні. При цьому менше 10% сказали те ж саме про п'ять інших політиків, які фігурували в опитуванні, в тому числі про нинішнього прем'єра Маріо Монті. Позитивно оцінили діяльність Берлусконі на посаді глави кабінету міністрів лише 13% респондентів.

Берлусконі пішов у відставку з поста глави уряду в листопаді минулого року. На зміну його уряду прийшов технічний уряд на чолі з відомим економістом Маріо Монті.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі відмовився брати участь у наступних парламентських виборах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути