Ексклюзиви
середа, 16 вересня 2020 21:10

Берлін знову пригрозив Лукашенку санкціями

Берлін знову пригрозив Лукашенку санкціями
Якщо насильство триватиме, ми повинні будемо розширити заходи на значно більшу кількість людей - Маас. Фото: Reuters

Олександр Лукашенко, який виконує обов'язки президента Білорусі, може бути включений до санкційного списку ЄС, якщо не припинить репресії в країні.

Про це заявив міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас.

"Лукашенко продовжує йти шляхом насильства та репресій. Ми у ЄС запропонували санкції проти причетних до цього. Якщо насильство триватиме, ми повинні будемо розширити заходи на значно більшу кількість людей, і в тому числі будемо говорити про Лукашенка", - заявив він.

Варто зазначити, що близько тижня тому глава МЗС вже допускав можливість санкцій проти Лукашенка, якщо той "не змінить курс".

За даними ЗМІ, країни Європейського Союзу вже узгодили внесення до санкційного списку 40 представників білоруського режиму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Верховна Рада підтримала санкції проти Білорусі

"ЄЄ не вважає Александра Лукашенка легітимним президентом Білорусі та готує персональні санкції щодо Білорусі, які повинні бути схвалені найближчим часом - до проведення засідання Євроради наступного тижня", - заявив високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель.

Водночас, президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн висловила підтримку народу Білорусі, заявивши, що він має право вільно обирати власне майбутнє. Вона також запропонувала відмовитись від принципу консенсусу у голосуванні щодо санкцій, аби пришвидшити реакцію ЄС на порушення прав людини чи міжнародного права.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають у Європейському Союзі. ЄС переглядатиме відносини з Білоруссю.

Зараз ви читаєте новину «Берлін знову пригрозив Лукашенку санкціями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути