вівторок, 15 вересня 2020 14:21

Верховна Рада підтримала санкції проти Білорусі

Верховна Рада підтримала санкції проти Білорусі
Верховна Рада підтримала запровадження санкцій проти Білорусі. Фото: Уніан

Верховна Рада заявила, що президентські вибори в Білорусі не були вільними та чесними і висловила політичну підтримку щодо запровадження санкцій проти причетних до фальсифікації та застосуванні насильства проти протестувальників.

Таку заяву на засіданні 15 вересня підтримали 228 народних депутатів.

Народні обранці підтвердили, що вибори пройшли в умовах цілковитої відсутності змагань між кандидатами, їхнього рівного доступу до ЗМІ, невідповідності процедури виборів стандартам ОБСЄ та Ради Європи, а також неприсутності на них спостерігачів від авторитетних міжнародних організацій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський розповів про можливість Майдану в Мінську і співпрацю з Білоруссю

Депутати вимагають звільнення всіх без винятку затриманих і сподіваються, що офіційна влада Білорусі не допустить подальшої ескалації й напруги в білоруському суспільстві та переслідувань опонентів.

Крім того, нардепи засудили й назвали неприйнятними незаконні затримання українських громадян. Вони пообіцяли всіма законними засобами захищати їхні права та інтереси.

Верховна Рада наголосила, що вважає неприпустимим будь-які наміри залучити сили РФ та ОДКБ для врегулювання ситуації в Білорусі, оскільки такий крок стане прямою загрозою для загальноєвропейської безпеки та безпеки України.

Легітимність Олександра Лукашенка як президента Білорусі не визнають у Європейському Союзі. Європа вважає найкращим вирішенням ситуації в Білорусі нові президентські вибори під егідою ОБСЄ.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада підтримала санкції проти Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути