середа, 20 лютого 2013 16:19

"Беркут" - це люди, яких готують для побиття мирних громадян - Іллєнко

"Беркут" - це люди, яких готують для побиття мирних громадян - Іллєнко
Андрій Іллєнко Фото: ipress.ua

"Беркут" - це люди, яких спеціально готують для побиття мирних громадян. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав нардеп-"свободівець" Андрій Іллєнко.

"Проти людей - мирних протестувальників - міліція застосувала грубу силу. Вона повністю стала на бік приватної структури, яка здійснює рейдерське захоплення Гостинного двору. Фактично, це - вже не міліція, а охоронна приватна служба. Відбулася безпрецедентна подія — затримали депутата Міщенка. Десь півтори години протримали його в автозаку. Це виходить за будь-які рамки правового поля. Перший в історії України такий випадок, коли затримали народного депутата без згоди на те парламенту. Ми розуміємо прекрасно, що цей режим не рахується абсолютно з будь-якими нормами чи процедурами. Ми вже надіслали звернення до Генпрокуратури, домоглися того, що міністр відсторонив Александрова на час розслідування від керівництва київського полку "Беркуту". Ми будемо далі домагатися розгляду цієї справи, ми її так не залишимо", - сказав "свободівець".

Він наголосив, що "беркутівців" обов'язково потрібно покарати.

"Розуміємо, які можуть бути тяжкі наслідки для нашої держави, якщо такі дії міліції будуть безкарними. Мене дуже важко побити. Я не люблю жалітися. Але мені перешкоджали здійснювати мої депутатські повноваження брутально і цинічно. В мене нічого не розбито. Я чоловік і я не жаліюся. Навіть, якби мене побили ногами, я б не клянчився і не казав про це. Але людей били і до депутатів застосовували фізичну силу. Я спостерігаю за таким регулярно, але кожного разу це стає все нахабніше і більш жорстко", - пригадав він.

Іллєнко припускає, що від цієї влади можна очікувати будь-чого "аж до кровопролиття".

"Конкретно спецпідрозділ "Беркут" - це люди, яких спеціально готують, накручують для побиття мирних громадян. У них очі налиті кров'ю. Вони здатні на серйозне кровопролиття на перспективу. В юридичній площині "Свобода" буде діяти. Але ми прекрасно розуміємо, що їх треба ставити на місце у всіх сенсах цього слова. Ми не будемо терпіти", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «"Беркут" - це люди, яких готують для побиття мирних громадян - Іллєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

72

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути