середа, 20 лютого 2013 12:39

"Свободівець" Міщенко розповів, як його обматюкав офіцер міліції

"Свободівець" Міщенко розповів, як його обматюкав офіцер міліції
Андрій Міщенко Фото: facebook.com

На завтрашнє засідання Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності запрошують міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Про це на брифінгу у ВР сказав "свободівець" Андрій Міщенко.

За його словами, депутати хочуть поговорити з міністром з приводу подій у Гостинному дворі.

Розказуючи про свою участь у бійці з міліцією, Міщенко зауважив: "Я представився, що є народним депутатом України. Показав посвідчення. Мене у відповідь послали триповерховим матом. Це зробив офіцер міліції. Після того у такий же спосіб дав команду пакувати мене в автозак. Привіз мене у внутрішній дворик Подільського райвідділку міліції. Дві години тримали у залізній клітці. Я так розумію, що вони усвідомили, що зробили. Але для того, щоб не оформлювати документи, нас — 21 людину — тримали у автозаку при 8-градусному морозі. Більше того, міліціонери, які нас супроводжували в автозаку, втікли".

ФОТОРЕПОРТАЖ: "Народний депутат? А нам по..." - "беркутівці" ногами в обличчя били недоторканних біля Гостинного двору

"Свободівець" вважає, що таким чином відбулося фактичне викрадення народного депутата.

"Коли приїхали віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський та депутат Андрій Мохник, їм сказали, що я не числюся серед затриманих. Паралельно у міністра Захарченка були присутні вісім депутатів, які говорили, що затриманий народний депутат України. Але міністр не підняв слухавку і не передзвонив у райвідділ, і не поцікавився, чи це є достовірною інформація. Після того, як мене випустили з автозаку, підійшов заступник керівника райвідділу міліції і сказав: "Ну извините. Получилась непонятка". Попросив пройти за межі райвідділу, тобто вони навіть не хотіли оформити затримання народного депутата", - повідомив Міщенко.

Він також розказав, що у той самий день написав заяву про скоєння проти нього кримінального злочину. Однак, станом на вчорашній вечір вона так і не була зареєстрована у єдиному реєстрі.

У свою чергу, "свободівець" Андрій Іллєнко попросив журналістів надати фото- та відеозйомки подій у Гостинному дворі. Він пояснив, що "Свобода" буде вимагати, аби перед депутатами відзвітувало керівництво МВС і пояснило, чому міліція використовувала фізичну силу проти громадян та депутатів.

Зараз ви читаєте новину «"Свободівець" Міщенко розповів, як його обматюкав офіцер міліції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути