вівторок, 04 вересня 2007 08:43

Березовський: Про звіт Жванії і Третьякова мене просив Ющенко

Березовський: Про звіт Жванії і Третьякова мене просив Ющенко
Російський бізнесмен Борис Березовський заявляє, що загальна сума перерахованих їм грошей на розвиток демократичних інститутів до президентських виборів складає близько 45 млн доларів.

Про це Березовський заявив в ефірі "5 каналу" ввечері в понеділок.

"Я надав судові платіжні доручення, назви компаній, що свідчать про те, що ці перерахунки я робив, цілі, на які ці перерахунки здійснювалися, і власників тих компаній, на користь яких я перераховував свої кошти", - сказав Березовський.

"Загальна сума складає приблизно 45 млн. доларів. Платіжні доручення, що я представив на цьому етапі в суді - це близько 22,5 млн доларів", - додав він.

Березовський відзначив, що, подаючи до суду, він хотів одержати звіт від нашоукрїнців Давида Жванії й Олександра Третьякова за використання цих коштів, про що його просив, за його словами, і президент Віктор Ющенко.

"Я хотів почути звіт Жванії і Третьякова – так власне і президент Ющенко звертався до мене з цим проханням – звіт його підопічних, як вони витратили ті кошти, що я надав", - заявив Березовський.

Він також зазначив, що в нього виникли сумніви про те, на що були витрачені ці гроші, після того, як Жванія і Третьяков "спростували, що він узагалі фінансував демократичні інститути".

Березовський також нагадав, що став "фінансувати громадянські інститути задовго до подій на Майдані, задовго до Помаранчевої революції, приблизно за півтора роки".

"Тому твердження, що я втручався незаконним чином у вибори в Україні, не мають під собою ніяких підстав ", - підкреслив він.

У той же час прес-секретар Третьякова заявила:

"Хочу усіх запевнити, що на даний момент ми не одержували ніяких документів. Як тільки вони будуть у нас на руках, усі ЗМІ одержать повідомлення про адвоката, який буде вести цю справу".

Зараз ви читаєте новину «Березовський: Про звіт Жванії і Третьякова мене просив Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути