вівторок, 27 березня 2012 12:51

"Батьківщина" закликала італійський уряд та Інтерпол відпустити Авакова

"Батьківщина" закликала італійський уряд та Інтерпол відпустити Авакова
Щодо Арсена Авакова здійснюється політичне переслідування, наголосили в партії. Фото: svit24.net

Керівництво партії "Батьківщина" направило листи Генеральному секретареві "Інтерполу" та уряду Італії з проханням зважити на очевидну політичну вмотивованість кримінального переслідування Арсена Авакова та звільнити його.

У листах наголошується, що екс-губернатора Харківської області та керівника Харківської обласної партійної організації "Батьківщини" Арсена Авакова, "як і Юлію Тимошенко, Юрія Луценка та багатьох інших опозиційних лідерів, обвинувачено за сумнозвісною статтею 365 Кримінального Кодексу України — перевищення влади та службових повноважень", повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Ця неконкретна стаття КК України ... використовується нинішньою українською владою для здійснення репресій проти політичних опонентів шляхом вибіркового кримінального переслідування", - підкреслено в листі до "Інтерполу" та італійського уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До квартири Авакова завітали невідомі в масках

У партії Юлії Тимошенко наголошують, що уряди США, провідних європейських країн, а також європейські інституції неодноразово закликали українську владу змінити цю статтю Кримінального кодексу, а також забезпечити звільнення політв'язнів та їх участь у парламентських виборах 2012 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова не здивувала справа проти нього: влада гарячково шукала привід для атаки

З огляду на це керівництво "Батьківщини" просить "Інтерпол" "на підставі ст.ст. 2, 3 та 41 Уставу Міжнародної організації кримінальної поліції "Інтерпол" відмовити правоохоронним органам України в організації розшуку, затримання та екстрадиції до України Авакова Арсена Борисовича як особи, щодо якої здійснюється політичне переслідування".

З цієї ж причини "Батьківщина" просить італійський уряд також не надавати згоди на екстрадицію Авакова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ думають, що "кримінальний" Аваков уже за кордоном

Як повідомлялос раніше, екс-голову Харківської обласної державної адміністрації Арсена Авакова арештували в Італії. У свою чергу, начальник управління зв'язків з громадськістю МВС Володимир Поліщук підтвердив цю інформацію.

Авакова було оголошено в міжнародний розшук 31 січня.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" закликала італійський уряд та Інтерпол відпустити Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути