середа, 11 вересня 2013 14:45

"Батьківщина" вимагає в Рибака 17 вересня голосувати за вибори в Києві

"Батьківщина" вимагає в Рибака 17 вересня голосувати за вибори в Києві
Володимир Рибак. Фото: www.day.kiev.ua

Батьківщина" вимагає від спікера Володимира Рибака поставити у вівторок питання про вибори в Києві.

Про це заявили в партії, коментуючи відповідні висловлювання голови Верховної Ради.

"Як перший помічник Януковича по роботі з парламентом, Володимир Васильович не може не знати, що єдиною причиною, через яку Рада, включно з її головою, не виконує свого конституційного обов'язку із призначення виборів міського голови Києва та Київської міської ради є позиція президента і почесного лідера Партії регіонів, який забороняє своїм однопартійцям голосувати за таку постанову. Лідер фракції ПР Олександр Єфремов всупереч Конституції днями прямо заявив, що столичні вибори переносяться на 2015 рік", - заявили в "Батьківщині".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Опозиція і більшість не зацікавлені в проведенні виборів у Києві - Рибак

У заяві нардепи нагадали, що через блокування фракція двічі добилися голосування у Верховній Раді з питання про призначення планових виборів, і двічі ПР з подачі Януковича, за його прямої вказівки не підтримала цих постанов. Втретє це питання ставилося в редакції про призначення позачергових виборів, і теж не знайшло підтримки ПР.

"Сам Володимир Рибак 21 березня, 2 та 16 квітня не голосував за зазначені питання, і якщо в нього і є своя, відмінна від президентської, точка зору, то він, напевно, сам з собою категорично не згоден", - зазначили в опозиції.

"Перевірити ще раз себе особисто, Януковича, власну партію і всю опозицію Володимир Васильович може у вівторок, поставивши на голосування ще один проект постанови про призначення позачергових виборів Київського міського голови та депутатів Київської міської ради 10 листопада 2013 року, поданий народними депутатами із фракції "Батьківщина" Юрієм Одарченком та Олександром Чорноволенком. І це не пропозиція, а наша вимога", - наголосили в "Батьківщині".

Нагадаємо, Голова Верховної Ради України Володимир Рибак 10 вересня в ефірі 5 каналу заявив, що ні опозиція, ні більшість парламенту не зацікавлена ??в провидіння виборів до Київради та мера столиці. "Знаєте, я вже кілька разів ставив (це питання - Gazeta.ua), запрошував, давайте проголосуємо, давайте приймемо рішення, як раз, оскільки кияни просять, але парламент таке рішення не приймає, тому це не залежить від голови Верховної Ради", - сказав Рибак.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" вимагає в Рибака 17 вересня голосувати за вибори в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути