понеділок, 09 вересня 2013 15:13

Яценюк хоче знати, хто "замовив" побиття депутатів у Київраді

Яценюк хоче знати, хто "замовив" побиття депутатів у Київраді
Арсеній Яценюк через вікно влазить до будівлі Київради 19 серпня Фото: www.volynpost.com

Опозиція буде вимагати від прокуратури встановити не тільки виконавців, а й замовників інциденту 19 серпня біля Київради.

Про це сказав голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк у понеділок після допиту у слідчому відділі прокуратури Києва.

"Ми вимагаємо встановити не тільки виконавців злочину, а саме тих міліціонерів, які били народних депутатів... не давали нам, як членам парламенту, виконати свої професійні обов'язки і прийти на засідання Київради, але ми вимагаємо встановити і замовників, це найважливіше", - сказав він.

Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає встановити "роль і місце президента, голови МВС, чи давав він вказівку своїм підлеглим, секретаря РНБО, тобто всіх осіб, хто був задіяний у цьому процесі".

При цьому нардеп підкреслив, що виконавці даного інциденту "зрозумілі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київрада не планує проводити сесію 9 вересня - прес-служба

"Їх особи зафіксовані журналістами, а от замовників невидно", - додав він.

"Це те, про що я говорив у своїх свідченнях слідчому прокуратури, і це те, що ми будемо вимагати від генерального прокурора України", - сказав Яценюк, повідомивши, що має намір зустрінеться особисто з генпрокурором з даного питання.

"Жоден міліціонер не буде вести себе так нахабно, без прикриття, а прикриття - це його безпосередній начальник. Хто конкретно дав вказівку заблокувати всі входи до Київради? Хто конкретно дав вказівку не пропускати народних депутатів? прізвище!" - заявив Яценюк.

Нагадаємо, 19 серпня депутати Київради від більшості за 12 хвилин розглянули і прийняли 4 постанови і 3 звернення до Верховної Ради, і секретар Київради Галина Герега закрила позачергове сесійне засідання . Засідання проходило у супроводі штурму будівлі Київради народними депутатами від опозиції, з биттям вікон і сутичками з правоохоронцями.

Сьогодні лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк прийшов на допит у слідчий відділ прокуратури міста Києва у справі про побиття народних депутатів 19 серпня біля КМДА.

Зараз ви читаєте новину «Яценюк хоче знати, хто "замовив" побиття депутатів у Київраді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

35

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути