неділя, 08 вересня 2013 18:52

До Києва їдуть працювати нянями та офіціантами

До Києва їдуть працювати нянями та офіціантами
Фото: kc-maestro.ru

У Києві не вистачає працівників у сфері обслуговування. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла Таміла Супронюк, менеджер одного зі столичних кадрових агентств.

"За минулий тиждень чотири ресторани шукали кухарів, барменів і офіціантів, двоє барів запрошували на роботу кальянщиків. Готель у центрі Києва – консьєржа і ресепшионіста, нічний клуб наймав охоронців і вишибал, які виводили б із закладу п'яних клієнтів і не пускали тих, хто одягнутий не по дрес-коду", - розказує Супронюк.

Коли кадрове агентство наймає на роботу працівників у сервісні служби, віддає перевагу 20-30-річним.

"Освіта нас не цікавить. Головне, щоб справлявся з роботою і легко влився у колектив. За пошук роботи грошей не беремо. Кадрові агентства живуть за рахунок роботодавців, - пояснює Таміла. – Зараз у Києві можна заробляти стільки ж, як на заробітках за кордоном. Одні до Києва їдуть працювати нянями та офіціантами, інші – далекобійниками та віп-охоронцями. Як завжди, є попит на будівельників і водіїв маршруток".

Хто наймає віп-охоронців і які вимоги до кандидатів на цю посаду?

"Найчастіше шукають чоловіків від 20 до 30 років. За роботу пропонують від 5 тисяч гривень до 2 тисяч доларів. Все залежить від досвіду роботи і від того, кого треба охороняти. Обов'язковою є служба в армії. За вимогами працівник повинен уміти водити авто, дотримуватися дрес-коду. Одні вимагають носити костюм щодня, інші на вихідні дозволяють обмежитися чорними штанами і білою сорочкою. Хлопець Іван з Хмельницького раніше охороняв одну співачку. Тепер його прилаштували до дружини одного з депутатів Київради. Має 1,5 тисячі доларів в місяць. Коли влаштувався на роботу, навчився водити авто. Забув, коли востаннє вдягав спортивний костюм чи джинси. Усюди носить білу сорочку і чорні штани".

Кого запрошують на роботу нянями і які зарплати їм пропонують?

"Перевагу віддають старшим жінкам до 50 років, - говорить Супронюк. - Молодим няням чомусь мало хто довіряє, хоча у них освіта краща і справляються з дітьми вони не гірше за 40-50-річних жінок. Перевагу віддають вчителям і медсестрам. Мусять мати досвід роботи від 1 року. Їхні зарплати від 4 до 8 тисяч гривень. Тисячу доларів пропонують няні, яка живе з сім'єю, має один вихідний на тиждень і виконує обов'язки домробітниці".

За словами менеджера, домробітницям у столиці пропонують заробітну плату від 3 тис. грн. Досвід роботи не вимагають. Серед найзатребуваніших вакансій також офіціанти і кухарі, сантехніки і плиточники. Заробляти представники цих професій можуть від 4 до 6 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «До Києва їдуть працювати нянями та офіціантами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути