понеділок, 15 жовтня 2012 14:59

"Батьківщина" вимагає у Кличка визначитись: або вступити до лав опозиції, або остаточно відмовитись - Бригинець

"Батьківщина" вимагає у Кличка визначитись: або вступити до лав опозиції, або остаточно відмовитись - Бригинець
Фото: 24tv.ua

На з'їзді Об'єднана опозиція "Батьківщина" зняла 26 кандидатів у депутати на користь УДАРу. У Києві відкликали одну кандидатуру — Юрія Ганущака. Він балотувався на 214 виборчому окрузі.

Про це у коментарі повідомив депутат Київської облради Олександр Бригинець.

"Ми зняли 26 кандидатів на користь Кличка. У тому числі кількох чинних нардепів. Це було дуже складно, ці питання дуже гаряче обговорювалися. Ми зняли навіть більше, ніж просив Кличко. Але всі люди зрозуміли ситуацію і погодилися із рішенням", - сказав Бригинець.

Депутат також розповів, що друге питання, яке розглянув з'їзд — звернення до УДАРу Віталія Кличка із вимогою висловити свою політичну позицію: приєднатися до опозиції, або відмовитися це зробити.

"Друге — ми закликали УДАР вступити до Об'єднаної опозиції. "Свобода" уже підтримала це наше звернення на своєму з'їзді. Ми хотіли б зрозуміти, що ті люди заради яких наші бійці поступалися місцями, будуть в опозиції. Це звернення до УДАРу вже повторне. Вони повинні сказати чи згідні вступити з нами у об'єднання і підтримати певні закони, зокрема про імпічмент Януковича, заборону голосування за чужими картками, скасування пенсійної реформи, і так далі. Я повинен знати, чи вони мої партнери чи опоненти", - сказав він.

Сам же Бригинець не бачить жодних підстав знімати свою кандидатуру. "Я свою кандидатур не знімав. Хіба таке мало бути? Це дуже дивна історія. Якщо хтось на якомусь з'їзді заявить, що я маю зняти свою кандидатуру, то я маю це робити? Таке питання навіть не обговорювалося. Була заява Кличка, в якій йшлося, що він би хотів, щоб на користь його кандидатів знімали певних наших людей. Але ця заява ні з ким не узгоджувалася. Абсолютно зрозуміло, що були внесені деякі неправдиві соціологічні дані. Соціологія, яку підсунули УДАРу, носила не зовсім об'єктивний характер. Тому це питання навіть не обговорювалися", - запевнив Бригинець.

Він також розповів, що у Києві зняли одну кандидатуру — Юрія Ганущака.

"Унього 2 місце у рейтингу. Ганущак сам виступив на з'їзді і сказав, що він впевнений у своєму шансі перемогти,  але поступається представникові УДАРу для того, щоб унеможливити прихід до парламенту Олеся Довгого. Людину з колишньої команди Черновецького".

Він також розповів, що зняли багато людей по областях, зокрема — кілька на Київщині. Серед них Юрій Сербін.
На зїзді були присутніми Турчинов, Томенко, Гриценко, Яценюк та інші.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" вимагає у Кличка визначитись: або вступити до лав опозиції, або остаточно відмовитись - Бригинець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

37

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути