пʼятниця, 18 листопада 2011 12:16

"Батьківщина" від закону про вибори не в захваті, та у свою перемогу все ж вірить

"Батьківщина" від закону про вибори не в захваті, та у свою перемогу все ж вірить

Партія "Батьківщина" не в захваті від нового закону про вибори народних депутатів, прийнятого в четвер, але цей закон зменшує ризики фальсифікацій, заявляє перший заступник лідера партії Олександр Турчинов.

"Ми зробили максимально можливе в тих умовах, в яких сьогодні знаходиться парламентська меншість. Ми вважаємо, що це не найкращий закон і, безумовно, ми не в захваті від змішаної системи голосування, ми не в захваті від того, що знову блоки не пускають до виборчого процесу", - сказав він на брифінгу в п'ятницю в Києві.

У той же час, Турчинов зазначив, що під час роботи тимчасової парламентської комісії опозиція змогла зробити максимально можливе для зменшення ризику фальсифікацій виборів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимоги опозиції не внесли у законопроект про вибори

За його словами, провладна більшість змушена була підтримати вимоги опозиції щодо обмеження можливостей партій у фальсифікаціях. У той же час Турчинов підкреслив, що це завдяки не стільки вимогам опозиції, скільки європейському співтовариству.

Разом з тим Турчинов упевнено заявив, що навіть у цих умовах "Партія регіонів програє вибори".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У НУ-НС передбачають розкол через голосування за закон про вибори

"Що стосується змішаної системи, то і в цих умовах Партія регіонів програє вибори, незважаючи на надії пролізти до парламенту через мажоритарні округи, відбити там позапартійних, позаблокових та внеполітічних кандидатів", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" від закону про вибори не в захваті, та у свою перемогу все ж вірить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути