Ексклюзиви
четвер, 09 серпня 2012 08:24

Спецтема: Боротьба за "мову"

"Батьківщина" буде блокувати "мовний Чорнобиль" на рівні місцевих рад

"Батьківщина" буде блокувати "мовний Чорнобиль" на рівні місцевих рад
На рівні місцевих рад планують також ініціювати імпічмент Януковичу. Фото: ura-inform.com

Об'єднана опозиція "Батьківщина" звернулася до депутатів місцевих рад із закликом скликати позачергові сесії і прийняти рішення, які на рівні територіальних громад не дозволять вступити в силу закону "Про основи державної мовної політики".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Від Януковича не варто чекати підтримки мови

Як повідомили в прес-службі об'єднаної опозиції, звернення стосується, перш за все, обласних, районних, міських рад, в яких існує демократична більшість.

Відповідні прямі доручення отримають місцеві фракції і депутати від політичних сил, які сьогодні сформували Об'єднану опозицію.

"Нова демократична більшість в новому парламенті скасує цей закон, але сьогодні перед нами стоїть завдання не допустити його руйнівної дії, не дозволити запущеному владою "мовною Чорнобилю" вбити українське слово", - говориться в зверненні "Батьківщини".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мовчан попросив Януковича не підписувати мовний закон

В об'єднаній опозиції також закликали місцевих депутатів рішеннями рад ініціювати імпічмент президенту Віктору Януковичу, який своїм підписом взяв на себе відповідальність за закон "Про основи державної мовної політики".

Як повідомлялося, президент України Янукович в середу підписав закон "Про засади державної мовної політики", а також доручив Кабінету міністрів створити робочу групу для розробки пропозицій щодо вдосконалення законодавства про порядок застосування мов в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" буде блокувати "мовний Чорнобиль" на рівні місцевих рад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути