четвер, 29 червня 2017 15:26

Банкова "перевела стрілку" на спікера в питанні скандальних нагород

Банкова "перевела стрілку" на спікера в питанні скандальних нагород
Подання про нагородження Костянтина Іщейкіна та Олександра Гереги були внесені головою Верховної Ради - АП. Фото: "Голос України"

В Адміністрації президента не оприлюднюють, за що саме нагороджені народні депутати Олександр Герега, Костянтин Іщейкін і мер Чернігова Владислав Атрошенко.

Про це повідомляє "Українська правда" з посиланням на прес-службу АП.

"Преамбула указу є загальною, у ній не конкретизують заслуги (внесок) кожної нагородженої особи. Конкретні заслуги (внесок) зазначають у нагородних листах, які надсилають разом із поданням про нагородження".

"Водночас нагородні листи містять конфіденційну інформацію про особу (особисті дані), тому не можуть передаватися третім особам", – наголосили в адміністрації Порошенка.

При цьому там уточнили: "Подання про нагородження Костянтина Іщейкіна та Олександра Гереги були внесені головою Верховної Ради. Подання про нагородження Владислава Атрошенка внесене Чернігівською обласною державною адміністрацією за письмової підтримки голови Асоціації міст України Віталія Кличка. Подання про нагородження Костянтина Кулика внесене Генеральною прокуратурою".

В АП наголосили, що усі подання внесені відповідно до вимог Порядку представлення до нагородження та вручення державних нагород України (від 19 лютого 2003 року).

На запитання про те, чи відкличуть нагороди нардепів Костянтина Іщейкіна (БПП) та Олександра Гереги (позафракційний), чернігівського міського голови Владислава Атрошенка та заступника начальника департаменту Генеральної прокуратури Костянтина Кулика, в АП відповіли: "Процедура "відкликання" нагород не передбачена".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Парубій з ностальгією згадав про барикади

28 червня з нагоди Дня Конституції України президент нагородив близько 190 осіб за "значний особистий внесок у державне будівництво, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки та високий професіоналізм". Серед них і згадані вище особи.

Олександр Герега і Владислав Атрошенко голосували за так звані диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Костянтина Кулика НАБУ підозрювали в незаконному збагаченні. Але у квітні 2017 року генпрокурор перевів його з посади прокурора АТО на посаду заступника начальника департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ.

Зараз ви читаєте новину «Банкова "перевела стрілку" на спікера в питанні скандальних нагород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути