четвер, 13 січня 2011 15:38

Бандера був і залишається героєм України - Турчинов

Бандера був і залишається героєм України - Турчинов

Степан Бандера був і залишається героєм України, не дивлячись на скасування відповідного президентського указу.

Про це перший заступник лідера "Батьківщини" Олександр Турчинов написав у своєму щоденнику на персональному сайті.

"Невже героєм стає людина, коли про це надруковано в президентському указі, невже він перестає ним бути, коли такий указ скасований? Героїзм ніколи не вимірювався кількістю нагород", - підкреслив політик

Він також переконаний, що нагород заслуговують Петро Конашевич - Сагайдачний, Максим Кривоніс, Іван Богун, "а Богдану Хмельницькому слід дати орден Богдана Хмельницького, а Тараса Шевченка оголосити лауреатом премії ім. Шевченка.

"Невже це може хоч якось вплинути на їх авторитет, талант або жертовність? Тим більше, ще безглуздіше позбавляти історичну фігуру нагород. Як би не тішилися політичні ліліпути своєю владою і привласненим правом давати оцінку героїчним велетням, які створили історію і культуру України, незалежно од їх посягань, бруду або брязкалець - Конашевич, Кривоніс, Богун, Шевченко, Бандера і багато інших славні сини і дочки нашої країни були і залишаться героями України", - вважає політик.

2 квітня 2010 Донецький окружний адміністративний суд скасував указ президента про присвоєння Степану Бандері звання Герой України. Відповідний указ скасовано.

Зараз ви читаєте новину «Бандера був і залишається героєм України - Турчинов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути