четвер, 07 серпня 2008 16:40

Балога звинуватив Тимошенко в спекуляції на проблемах країни

Балога звинуватив Тимошенко в спекуляції на проблемах країни
Глава секретаріату президента Віктор Балога називає пропозицію прем"єр-міністра щодо відміни параду у Києві з нагоди Дня Незалежності черговою спекуляцією на проблемах країни.

Так він прокоментував звернення Юлії Тимошенко до президента Віктора Ющенка з пропозицією скасувати указ глави держави в частині проведення військового параду до Дня Незалежності та спрямувати кошти, що вивільняться, на ліквідацію наслідків повені у Західній Україні.

Балога наголосив, що президент своїм указом про оголошення постраждалих територій зонами надзвичайної екологічної ситуації зобов"язав Кабінет міністрів здійснити фінансування заходів для подолання наслідків стихійного лиха.

Прийнятими з ініціативи президента змінами до державного бюджету на 2008 рік кошти на ці цілі передбачені, повідомляє прес-служба президента.

"Водночас підготовка військового параду вже завершена. І це не може не знати керівник уряду, який згідно з указом президента відповідає за організацію та проведення параду", - зауважив Балога.

"Особовий склад та військова техніка до параду готові. А відміна параду кошти вже не зекономить", - додав він.

За словами Балоги, "у такій ситуації звернення прем"єр-міністра можна розглядати лише як чергову спекуляцію на проблемах країни, у даному випадку - екологічній катастрофі".

"Не потрібно пересмикувати те, що неможливо змінити. Треба докласти усіх зусиль, щоб День Незалежності навіть у скруті був святом для кожного українця, задля єдності українського суспільства", - наголосив керівник секретаріату.

Як відомо, 23 серпня 2006 року під Донецьком розбився російський літак ТУ-154. Внаслідок катастрофи загинули 170 людей, у тому числі 45 дітей.

У зв"язку з цим в Україні було скасовано урочисті заходи з нагоди Дня прапора України та перенесені святкові заходи, присвячені 15 річниці незалежності України.

23-27 липня 2008 року від повені постраждали шість областей на Заході України, внаслідок чого загиблими та пропалими без вісти вважаються 38 людей.

За словами міністра з надзвичайних ситуацій Володимира Шандри, повені такого масштабу в Україні не було протягом останніх 200 років, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Балога звинуватив Тимошенко в спекуляції на проблемах країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути