Ексклюзиви
четвер, 01 жовтня 2009 11:28

Балога: Ющенко повинен відзвітувати про хабарі в Секретаріаті

Балога: Ющенко повинен відзвітувати про хабарі в Секретаріаті

Віктор Балога закликає президента Віктора Ющенка оприлюднити результати перевірки щодо звинувачень Секретаріату президента в присвоєнні держнагород за хабарі.

Про це йдеться в заяві екс-глави секретаріату президента, лідера "Єдиного центру", розповсюдженій прес-службою цієї партії в четвер.

"Станом на 1 жовтня повністю сплив термін, протягом якого Генеральна прокуратура на прохання президента Віктора Ющенка мала б перевірити розповсюджену багатьма ЗМІ інформацію про те, що присвоєння державних нагород відбувається за величезні хабарі", - зазначає Балога.

"Однак громадськість поки не одержала відповіді по суті цих резонансних звинувачень, що автоматично залишає їх неспростованими", - заявляє він.

Балога зазначив, що Ющенко ще 9 вересня попросив генпрокурора протягом 20 днів з"ясувати, чи дійсно за державні відзнаки чиновники секретаріату президента брали "хабарі у сотні тисяч доларів", – і, у разі підтвердження інформації, вжити заходи реагування.

"Але час минув, а відповіді так і немає. Не прозвучала вона і на вчорашній прес-конференції, попри те, що президент мав би бути зацікавленим у встановленні істини і доведенні її до журналістів", - зазначив екс-глава секретаріату президента.

"Адже публічні закиди на адресу головного офісу держави в масштабній корупції – це справа вже не лише Банкової. У даному випадку йдеться про репутацію країни. До того ж неясність – були хабарі чи ні – кидає тінь підозри на всіх чесних громадян, які одержали високі державні нагороди цілком заслужено", - наголошує Балога.

Відтак, він закликає Ющенка поінформувати громадськість про результати прокурорської перевірки.

У разі непідтвердження інформації, яка була широко розтиражована у пресі, автори цих наклепів мають відповісти за брехню у суді, стверджує Балога.

"Кожну справу треба доводити до завершення. Напевно, варто брати під громадський контроль те, як президент бере під особистий контроль те чи інше гучне розслідування", - підкреслив екс-глава секретаріату президента.

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Балога: Ющенко повинен відзвітувати про хабарі в Секретаріаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути