понеділок, 11 лютого 2008 14:34

Балога: Тимошенко зобов"язана негайно врегулювати проблеми з "Газпромом"

Балога: Тимошенко зобов"язана негайно врегулювати проблеми з "Газпромом"
Президент України Віктор Ющенко наголошує на неприпустимості подальшого накопичення боргів НАК "Нафтогаз України" за спожитий природний газ і наполягає на негайному врегулюванні проблемних аспектів у сфері газопостачання.

Як повідомляє прес-служба Президента України, про це повідомив сьогодні керівник президентського Секретаріату Віктор Балога після обговорення з главою держави ситуації в енергетичному секторі країни.

За словами Балоги, на сьогодні "Нафтогаз" не розрахувався за паливо, яке поставлялося в Україну з жовтня минулого року і донині. На тлі запевнень уряду в намірах змінити схему забезпечення газом українських споживачів не укладено жодного контракту на газопостачання.

Керівник Секретаріату повідомив, що сьогодні провів телефонну розмову з керівником "Газпрому" Олексієм Міллером з приводу його телеграми на адресу Президента України.

"Ми докладно обговорили аргументи, на яких наполягає російська сторона. Ігнорувати їх не можна, водночас є реальні можливості для швидкого вирішення спірних моментів. Щоправда, для успіху цієї справи потрібно повністю вилучити з неї політичну складову", – сказав Балога.

Він нагадав про неодноразові доручення глави держави прем"єр-міністру взяти під особистий контроль врегулювання проблемних аспектів у сфері газопостачання. "Ситуація склалася вельми серйозна, і виходити з неї треба якомога оперативніше", - підкреслив Балога.

Президент сьогодні заслухає звіт керівника уряду про вжиті заходи з нормалізації "газового питання" та план дій на ближчу перспективу.

"Глава держави виступає за пошук такого способу постачання газу в Україну, який гарантував би належні обсяги, прийнятну ціну, прозору схему і відсутність будь-яких непорозумінь", – зазначив керівник Секретаріату, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Балога: Тимошенко зобов"язана негайно врегулювати проблеми з "Газпромом"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути