Ексклюзиви
вівторок, 19 травня 2009 09:55

Балога привселюдно пояснить, чому пішов від Ющенка

Балога привселюдно пояснить, чому пішов від Ющенка

Віктор Балога готовий зустрітися з Президентом Віктором Ющенком для остаточного з"ясування їхніх позицій із приводу його відставки з посади глави Секретаріату президента, а також публічно пояснити причини і мотиви свого рішення.

Про це він заявив пізно ввечері в понеділок, 18 травня, газеті "Комерсант-Україна".

"Я готовий зустрітися з президентом, щоб остаточно з"ясувати всі обставини і позиції – його і свою", - сказав Балога.

"Крім того, я готуюся публічно вийти зі своєю позицією, щоб і суспільство, і медіа зрозуміли причини і мотиви мого вчинку. Я рішуче налаштований піти з цієї посади", - заявив глава секретаріату президента.

Балога нагадав, що 12 травня він "власноруч підписав заяву про відставку й офіційно подав її у секретаріат", і висловив упевненість у тому, що цей документ зареєстрований у секретаріаті президента.

Між тим, ближче до кінця дня понеділка одразу кілька джерел "Комерсанта" у Секретаріаті президента заявили, що ситуація з відставкою Балоги кардинально змінилася.

Як сказав на той момент один зі співрозмовників видання, "ще рано говорити про відставку – схоже, все залишиться так, як було раніше".

Також увечері заступник глави Секретаріату президента Ігор Пукшин, який курує юридичний напрямок, заявив газеті про відсутність формальних причин для звільнення Балоги з формулюванням "за власним бажанням":

"Для мене, як для юриста, фактом є не чутки, а підписаний указ президента. А на сьогодні відсутній не тільки проект такого указу (про відставку Балоги), немає навіть зареєстрованої заяви (про відставку)", - сказав він ввечері в понеділок.

"Конфлікт вичерпаний. Вони (Ющенко і Балога) помирилися", - підсумував один зі співробітників секретаріату президента.

Проте сьогодні "Дело" надрукувало інтерв"ю з Ющенком, з якого випливає, що Президент підтримав  відставку Балоги. "Я її прийняв і вважаю, що тут треба піти назустріч", - сказав президент.

"Я не бачу тут трагедії. Є перезарядка влади, яка назріла. Попереду виборча кампанія, і очевидно, частина суспільства хотіла б побачити інших людей, іншу тактику, інші відносини. Я думаю, що це гарний спосіб вдосконалитись, а не повертати натомість голову весь час назад, займаючись критиканством, з"ясуванням стосунків і звинуваченнями. Давайте, заощаджуючи час, вигравати завтрашній день. Відтак, я гадаю, що тут все закономірно, а не несподівано", - сказав Ющенко.

Комерсант-Україна, Дело
Зараз ви читаєте новину «Балога привселюдно пояснить, чому пішов від Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути