четвер, 17 квітня 2008 09:03

Балога не допустить відставки Тимошенко

Балога не допустить відставки Тимошенко
Глава секретаріату президента Віктор Балога вважає, що заяви депутатів від БЮТ про можливу відставку нинішнього уряду свідчать про те, що прем"єр Юлія Тимошенко готується скинути з себе відповідальність за економічні прорахунки свого Кабміну.

Про це йдеться у коментарі Балоги заяви фракції БЮТ, у якій депутати вимагають від президента Віктора Ющенка припинити блокувати роботу уряду.

Як сказано у повідомленні, Балога розцінює такі висловлювання БЮТ "як підготовку громадської думки до того, що нинішній прем"єр-міністр скине з себе відповідальність, коли, театрально грюкнувши дверима Кабміну, залишить країну під тягарем економічних проблем".

"Тимошенко не вдасться заховати голову в пісок і вдавати, що зростання інфляції, ривок цін, невизначеність із газовими поставками на наступний рік не мають до неї ніякого відношення. Нинішній уряд має, принаймні, працювати ще 5-6 місяців, щоб виконати публічну обіцянку прем"єра та вгамувати за цей час розгнуздану інфляцію", - заявляє він.

Водночас запорукою єдності та міцності парламентської більшості Балога вважає неухильне виконання коаліційної угоди між БЮТ і блоком "Наша Україна – Народна Самооборона".

"Суспільству показують на громовідвід - президентський секретаріат, на якого робиться спроба перекласти відповідальність за суттєві недоліки у своїй діяльності", - вважає він.

На думку Балоги, критика з боку президента видається БЮТ та Кабміном за опір урядовим ініціативам, "хоча про самі ініціативи чомусь не повідомляється".

"Президентові дорікають внесенням розбрату в коаліцію, але при цьому ні слова не кажуть про вже неодноразові ситуативні союзи між БЮТ і опозиційною Партією регіонів", - заявляє він.

Балога також наголосив на необхідності ухвалення нової редакції закону про Кабмін, зазначивши, що саме БЮТ "всіляко опирається цьому, прикриваючись міфічною загрозою від президента і його секретаріату".

"Цей аргумент, як і мантри прем"єр-міністра про те, що уряду хтось невідомий заважає працювати, є ширмою для затятого небажання БЮТ приймати кабмінівський закон. Однак наголошу, що цей документ - не чиясь примха, а зобов"язання БЮТ у рамках підписаної лідером блоку коаліційної угоди", - сказав він.

Також, на переконання Балоги, необхідно законодавчо, а не урядовою постановою, закріпити порядок проведення земельних аукціонів.

"Президент ніколи не допустить того, щоб мільярди гривень, виручених від реалізації землі, потекли не в державний бюджет, а в партійну касу і кишені костюмів від світових брендів", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «Балога не допустить відставки Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути