вівторок, 18 квітня 2017 00:25

Бальцерович пояснив свою позицію щодо експорту ліса-кругляка на вимогу МВФ

Бальцерович пояснив свою позицію щодо експорту ліса-кругляка на вимогу МВФ
Україна повинна виконати вимогу МВФ. Фото: Український лісовод

Якщо в межах Меморандуму з МВФ Україна мала домовленість про експорт лісу-кругляку, то цю умову країна зобов'язана виконати. Таку думку висловив польський економіст Лєшек Бальцерович на телеканалі ZIK.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко пообіцяв скасувати мораторій на експорт лісу

"Я вважаю, що отримання траншів від МВФ для України є не негативної практикою. Адже надходження фінансової допомоги залежить від виконання певних умов, зокрема проведення реформ. Тому, я погоджуюся майже з усім, що очікує від України Міжнародний валютний фонд", – сказав Бальцерович.

"Питання експорту лісу-кругляку потрібно чітко вирішити з європейською спільнотою. Адже, якщо Україна підписала певну угоду, тобто Меморандум з МВФ, серед положень якої був дозвіл на експорт деревини, то Україна зобов'язана це виконувати. Якщо домовленість дійсно є, то не потрібно її порушувати", – вважає економіст.

Для отримання Україною другого траншу в 600 млн євро макрофінансової допомоги в Європі чекають скасування мораторію на експорт лісу. Український президент Петро Порошенко висловив намір зняти заборону на експорт деревини.

Закон про заборону експорту необроблених лісо- та пиломатеріалів (т.зв. ліс-кругляк) терміном на 10 років Порошенко підписав в липні 2015 року. Передбачалося, що він повинен стимулювати розвиток вітчизняної деревообробної промисловості.

Зараз ви читаєте новину «Бальцерович пояснив свою позицію щодо експорту ліса-кругляка на вимогу МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути