пʼятниця, 28 жовтня 2022 07:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден прокоментував заяви Путіна щодо ядерного удару

Байден прокоментував заяви Путіна щодо ядерного удару
Лідер Сполучених Штатів Америки Джо Байден не вірить у слова президента РФ Володимира Путіна про відсутність бажання застосовувати ядерну зброю. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін веде небезпечну риторику щодо застосування ядерної зброї.

Російський диктатор дуже небезпечний у своєму підході до цього питання, заявив президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, передає NewsNation. У нього запитали, чи вірить він у слова Путіна про відсутність бажання застосовувати ядерну зброю.

"Якщо він не має жодних намірів, то чому досі продовжує говорити про це? Чому він говорить про можливість застосувати тактичну ядерну зброю?" – відповів Байден.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи наважиться Путін на ядерну зброю проти України: в розвідці відповіли

26 жовтня Російська Федерація відзвітувала про проведення навчань із завдання масованого ядерного удару. Навчання передбачали "відповідь на ядерний удар супротивника".

На тлі успіхів Збройних сил України на передовій російський президент Володимир Путін все частіше шантажує Україну та світову спільноту і натякає на свою "готовність" застосувати ядерну зброю.

У відповідь на це президент Володимир Зеленський закликав Північноатлантичний альянс не чекати, доки РФ реалізує погрози, і вжити заходів.

Президент Сполучених Штатів Джо Байден у свою чергу заявив, що використання проти України тактичної ядерної зброї буде для Кремля "дуже серйозною помилкою".

Водночас Москва організувала кампанію з дезінформації і звинуватила Київ у нібито плані підірвати так звану "брудну бомбу", щоб "дискредитувати" РФ.

Зараз ви читаєте новину «Байден прокоментував заяви Путіна щодо ядерного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути