субота, 16 липня 2022 05:11

Азербайджан звинуватив РФ у порушенні гарантій щодо Нагірного Карабаху

Азербайджан звинуватив РФ у порушенні гарантій щодо Нагірного Карабаху
Ільхам Алієв звинуватив РФ у порушенні гарантій щодо Нагірного Карабаху. Фото: Azertac

Міністерство оборони Росії не виконало обіцянку, згідно з якою відповідно до домовленостей від 10 листопада 2020 року вірменські військові мали залишити Нагірний Карабах.

Про це заявив президент Азербайджану Ільхам Алієв. Він наголосив, що вже середина липня, а це питання досі не вирішене, повідомляє "Інтерфакс-Азербайджан" в Telegram.

За словами Ільхама Алієва, кілька місяців тому Азербайджан відвідав високопоставлений представник Міноборони РФ, ім'я якого він не назвав.

Алієв стверджує, що російський військовослужбовець обіцяв азербайджанській стороні, що до червня 2022 року вірменські військові покинуть територію Карабаху.

"Вірменія не виконує цього зобов'язання всупереч Декларації від 10 листопада. Звісно, ​​це нестерпна ситуація. Тому що перебування вірменських збройних сил на території Азербайджану є абсолютно неприйнятним", - заявив Алієв.

Присутність вірменських військових на території Карабаху він називав грубим порушенням декларації від 10 листопада 2020 року.

За підсумками війни в Нагірному Карабаху восени 2020 року Азербайджан здобув контроль приблизно над половиною регіону, а в частині, що залишилася, були розміщені російські "миротворці". Вірменія мала вивести звідти свої війська.

Офіційний Баку відтоді регулярно звинувачує вірменську сторону у порушенні угоди про виведення військ. Водночас у Єревані наполягають, що всі регулярні частини з Карабаху виведені, і там перебувають лише місцеві сили самооборони.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан звинуватив РФ у порушенні гарантій щодо Нагірного Карабаху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути