Ексклюзиви
понеділок, 09 квітня 2012 12:52

Азарову влаштують веселий четвер за проросійський бандитизм та кіно без української мови

Азарову влаштують веселий четвер за проросійський бандитизм та кіно без української мови
Під стінами Кабміну відбудеться акція "КІНА НЕ БУДЕ!". Фото: vidsich.org.ua

Громадські організації вимагають від уряду Україну скасувати постанову "Про внесення змін до Положення про державне посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів" № 168, яка, за словами активістів, заохочує демонструвати в наших кінотеатрах фільми, дубльовані в Росії російською мовою.

Зокрема, як стало відомо Gazeta.ua, представники громадських рухів "Відсіч", "Кіно-переклад", "Не будь байдужим!", "Простір свободи" оголосили про початок акції "КІНА НЕ БУДЕ!".

Активісти, коментуючи прийняття вищезазначеної постанови, відзначили, що досі фільми мали дублюватися та озвучуватися лише в Україні, та "уряд вирішив змусити голлівудських акторів знову говорити з усіх кіноекранів лише російською".

"Проте навіть за таких штучних переваг для російського бізнесу й російської мови, в Україні продовжували успішно дублюватися й демонструвати фільми українською. Тому влада вдалася до прямого бандитизму і вирішила фізично знищити київську студію "Le Doyen", де дублюється українською мовою більшість фільмів для вітчизняного кінопрокату", - наголосили громадські діячі, додавши, що внаслідок "обшуку" податківцями студії якісно дублювати фільми в Україні тепер просто ніде.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міліція паралізувала роботу найбільшої в Україні студії дубляжу фільмів

"Якщо ми не зупинимо бандитизм влади, український кінодубляж буде знищено. Перекладачі, актори, інші працівники, задіяні в дублюванні сотень фільмів, залишаться без роботи. В жодному кінотеатрі від Ужгорода до Луганська буде неможливо побачити кіно українською мовою", - попередили організатори акції.

Вони вимагають скасувати урядову постанову № 168 і негайно повернути всю апаратуру на студію "Le Doyen", забезпечивши можливість дубляжу на студії фільмів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Януковичу висловлять "фе" за нищення українського дубляжу

"Ми збираємося, як громадяни України, для захисту наших прав, без партійної та організаційної символіки", - заявили активісти, уточнивши, що акція "КІНА НЕ БУДЕ!" відбудеться під будівлею Кабінету Міністрів 12 квітня о 12.00.

Зараз ви читаєте новину «Азарову влаштують веселий четвер за проросійський бандитизм та кіно без української мови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

290

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути