Ексклюзиви
середа, 06 квітня 2011 10:50

Азаров знову буде вмовляти Путіна знизити ціну на газ для України

Азаров знову буде вмовляти Путіна знизити ціну на газ для України

Формулу ціни на газ для України необхідно обов'язково переглянути.

Про це, відкриваючи засідання Кабміну сказав прем'єр Микола Азаров.

"Висока ціна на нафтопродукти як ніколи підвищує актуальність перегляду формули ціни на газ.. Ця спадщина пов'язує нас по руках та ногах", - сказав керівник уряду.

За словами керівника уряду, наступного тижня планується провести засідання україно - російського комітету з питань економічного співробітництва, доручив першому віце-прем'єру Андрію Клюєву, який відповідає за російський напрямок та Юрію Бойку знайти додаткові аргументи, щоб переглянути ціну на постачання газу з РФ.

"Від усіх членів уряду вимагаю мобілізації для швидкого реагування на проблемні питання які виникають у зв'язку зі складною ситуацією, яку ми врегульовуємо", - додав Азаров.

Азаров також зауважив, що уряд щодня відповідає на виклики світової економіки.

"Виникла загроза стабільної цінової ситуації на ринках нафтопродуктів. Майже подвійно щомісяця зростає ціна на нафту. Через це зростають ціни на бензин та дизельне пальне. Це тягне за собою зростання ціни на газ, імпортований з Росії, який ми імпортуємо за горезвісною формулою Тимошенко, яка, як відомо прив'язана до ціни на нафту. Уряд спробував вплинути на ситуацію усіма доступними заходами. Ми зустрілися і з постачальниками та виробниками пального. Але треба знати, що наші нафтопереробні заводи отримують нафту за світовими цінами. Імпортери завозять її також за світовими цінами. Вихід один - створити власну базу для видобутку нафти та газу. Але на це потрібні роки та величезні капіталовкладення. Уряд займається цією роботою", - резюмував прем'єр-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Азаров знову буде вмовляти Путіна знизити ціну на газ для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути