Ексклюзиви
вівторок, 14 грудня 2010 17:36

Азаров таки підвищить пенсійний вік на вимогу МВФ

Азаров таки підвищить пенсійний вік на вимогу МВФ

Кабінет міністрів України схвалив проект меморандуму, який буде направлений до Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Документ затверджений розпорядженням уряду від 8 грудня (№2223-р), текст якого розміщений на його веб-сайті.

"Схвалити проект листа про наміри уряду України і Національного банку України в МВФ. Уповноважити міністра фінансів Ярошенко Федора Олексійовича на підписання вказаного листа", - наголошується в розпорядженні.

Як повідомлялося, влада країни підготували проект меморандуму про економічну політику для отримання другого траншу кредитних коштів від МВФ в рамках нової програми stand by.

За неофіційними даними, в документі, серед іншого, підтверджується намір української влади піти на поступове підвищення пенсійного віку для жінок з 55 до 60 років, а також з 15 квітня 2011 року підвищити ціни на газ для домогосподарств і комунальних компаній на 50%.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров в грудні повідомив, що рада директорів МВФ розгляне питання виділення Україні другого траншу 20 грудня. Разом з тим, згідно даних веб-сайту МВФ, графік засідань ради Фонду, розписаний до 20 грудня включно, поки не містить питання по Україні.

МВФ в кінці липня 2010 року вирішив відновити кредитну співпрацю з Україною за новою програмою stand by на SDR10 млрд. Київ отримав перший транш у розмірі SDR1,25 млрд і розраховує до кінця року отримати другою - у розмірі SDR1 млрд (близько $1,6 млрд).

У листопаді в Києві працювала місія Фонду. За підсумками її роботи МВФ оголосив про узгодження на рівні експертів питання про перший перегляд програми співпраці з Україною.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Азаров таки підвищить пенсійний вік на вимогу МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути