вівторок, 30 серпня 2011 15:34

Азаров сподівається закупляти російського газу втричі менше

Азаров сподівається  закупляти російського газу втричі менше

Україна протягом найближчих років має скоротити обсяги закупівель російського газу утричі, вважає прем'єр-міністр України Микола Азаров.

"Протягом найближчих років скоротити обсяги закупівлі російського газу в 3 рази", - сказав голова українського уряду, виступаючи на зустрічі з адміністративно-господарським активом Харківської області у вівторок у Харкові.

Прем'єр також підкреслив, що наразі Україні вигідніше використовувати для опалення вугілля, ніж газ.

"Ми пам'ятаємо, що переводили на газ (з вугілля) наші котельні, а зараз у нас газ став коштувати по 400 доларів за тисячу кубометрів і наші колеги говорять, що він може бути і дорожче. У нас вибору немає іншого - треба переходити на те, що ми маємо... коли вже поставили перед собою завдання перейти - значить ми його реалізуємо ", - заявив Азаров.

Нагадаємо, раніше Азаров наголосив, що Україна налаштована на нормальний переговорний процес щодо зміни газових контрактів з Росією. "Ми налаштовані на проведення нормального переговорного процесу з Російською Федерацією", - сказав він.

Водночас, незавдовго до цього з'явилася інформація про те, що Азазров вважає, що позиція російської влади в газовому питанні змушує українську сторону замислитися про розрив контракту на поставку газу в судовому порядку.

Зараз ви читаєте новину «Азаров сподівається закупляти російського газу втричі менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути