пʼятниця, 12 серпня 2011 06:45

У НУ-НС розповіли, коли Росія погодиться на здешевлення газу для України

У НУ-НС розповіли, коли Росія погодиться на здешевлення газу для України

Президент Україна Віктор Янукович на зустрічі зі своїм російським колегою Дмитром Медведєвим не зміг домовитися про зниження ціни на газ для нашої країни

Таку думку в ефірі "5 каналу" висловив лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко.

"Ми на зустрічі не були. Але судячи з тих інформаційних повідомлень, які є, навіть якщо розмова і була, то результату досягти не вдалося", - заявив Мартиненко.

За його словами ціна на газ для України залишається найвищою в Європі

Він також висловив думку, що Росія погодиться переглянути газові контракти не раніше 2012 року.

"Напередодні президентських виборів Росія не переглядатиме існуючий контракт. Якщо погодиться його змінити, значить, візьме сторону нашої прокуратури, яка називає підписаний Тимошенко контракт злочинним, а ініціатором цього контракту був в першу чергу прем'єр Росії", - прогнозує нардеп.

При цьому депутат радить владі йти в суд, якщо Росія і далі буде відмовлятися переглядати угоду. Він нагадав, що низка європейських компаній вже виграли суди у "Газпрому" і домоглися зниження ціни на газ.

Нагадаємо, сьогодні в Сочі зустрічалися Віктор Янукович і Дмитро Медведєв. Перед зустріччю український президент відзначив, що Росії і Україні слід зайнятися пошуком компромісного рішення з питання цін на російський газ.

"Звичайно, ми в обов'язковому порядку сьогодні будемо обговорювати це питання. Я вважаю, в наших інтересах - і України, і Росії - знайти компромісні рішення. Ми будемо до цього прагнути", - сказав він.

Зараз ви читаєте новину «У НУ-НС розповіли, коли Росія погодиться на здешевлення газу для України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути