пʼятниця, 20 січня 2012 16:26

Азаров про ГТС: ця махіна має перекачувати 150 млрд куб газу, інакше це збитки

Азаров про ГТС: ця махіна має перекачувати 150 млрд куб газу, інакше це збитки

Газові переговори з Росією важко просуваються, тому що Україна не поступається національними інтересами.

Про це сказав прем'єр Микола Азаров під час прес-конференції, коментуючи виступ російського міністра Сергія Лаврова.

"Я терпляча людина, але іноді мені огидно слухати виступи окремих політиків, що ми нібито не дотримуємося, або, ще гірше, зраджуємо національним інтересам. Національні інтереси України були зраджені 2009 року, рівно три роки тому. Я не боюся цих слів. І ми, країна та люди вже три роки мучаємося та страждаємо від того, що національні інтереси було зраджено. А ті, хто зараз ллє крокодилячі сльози, мають пригадати січень 2009 року і нести відповідальність за те, що затягнули країну, тому так і важко ідуть зараз переговори, що ані уряд, ані президент не поступаються національними інтересами", - заявив він.

Він говорить, що мова не йде ні про які однобокі поступки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вирішили будувати "трубу" в обхід України вже цього року

"Тому так важко ідуть переговори, бо ми маємо вкрай невигідні умови. Навколо нас будують газопроводи, через Турцію ідуть і інші альтернативні газопроводи. Ми не можемо утримувати свою ГТС, якщо крізь неї не будуть проводити газ. Утримувати її для нас колосальні витрати. Свого часу ця махіна була створена для того, щоб перекачувати 150 млрд куб газу, інакше це збитки", - підкреслив голова уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Економіст радить вести "газові" переговори з Росією, як за Кучми

"Зараз, нарешті, ми наближуємося до завершення переговорів. Мені дуже хотілось би, щоб вони пройшли якомога швидше, але не будемо загадувати. Добре, що Лавров зробив цю заяву, але важливо, щоб і за нею були конкретні дії", - наголосив Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Найближчим часом "трубу" Росії не здадуть - Томенко

Нагадаємо, що кілька днів тому глава МЗС Росії Сергій Лавров сказав, що Росія готова враховувати інтереси України, в тому числі у газовій тематиці, якщо Київ, у свою чергу, буде враховувати інтереси Москви: "Якщо ми хочемо бути близькими партнерами, то ми повинні врахувати інтереси один одного. Росія готова повністю врахувати інтереси України під час обліку наших інтересів українськими друзями".

Зараз ви читаєте новину «Азаров про ГТС: ця махіна має перекачувати 150 млрд куб газу, інакше це збитки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути