понеділок, 08 листопада 2010 12:50

Азаров попросив у австрійського прем'єра гроші на українську ГТС

Прем'єр-міністр України Микола Азаров запропонував федеральному канцлеру Австрії Вернеру Файману вивчити можливість інвестування в модернізацію української газотранспортної системи (ГТС) як альтернативу будівництва "Південного потоку".

Про це він сказав під час виступу на Віденському економічному форумі в понеділок.

"Ми, безумовно, просили б австрійську сторону - я знаю про ваші переговори з російською стороною про реалізацію проекту" Південний потік ", щоб ви, разом з тим, конструктивно поставилися до нашої ідеї (модернізації української ГТС - ред.)", - сказав він.

При цьому український прем'єр підкреслив, що модернізація південної мережі українських газопроводів для забезпечення постачань газу до Європи "у 20 разів менше" за вартістю, ніж реалізація проекту "Південний потік".

У той же час, Микола Азаров нагадав, що Україна запропонувала Росії та Євросоюзу вивчити можливості тристоронньої співпраці для модернізації української газотранспортної системи і висловив надію, що "консенсус з цього приводу відбудеться найближчим часом".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Азаров попросив у австрійського прем'єра гроші на українську ГТС ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути