понеділок, 24 січня 2011 10:26

Азаров похизувався світлим майбутнім будівельної галузі

Азаров похизувався світлим майбутнім будівельної галузі

Закон "Про дерегуляцію в будівництві" значно спростить процедуру отримання дозволу на будівництво, дозвільні процедури будуть укладатися протягом двох місяців, а на багато видів об'єктів вони взагалі будуть не потрібні.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив в ефірі телеканалу "Інтер".

Як повідомили у прес-службі Партії регіонів, Азаров зазначив, що з метою спрощення ведення бізнесу уряд ініціює закони, які передбачають дерегуляцію у різних галузях.

"Зокрема, величезний сегмент будівництва звільняється з-під будь-якої опіки чиновників. Ми розраховуємо на те, що цей дерегуляційний закон дозволить, по-перше, прибрати корупційну складову, а по-друге, дозволить прискорити і вивести будівельний комплекс з прірви, в якій він опинився у 2008-2009-х роках ", - заявив чиновник.

При цьому прем'єр підкреслив, що "вакханалії і вседозволеності" у будівництві не буде.

"Новий закон вводить поняття обов'язковості генерального планування, тобто обов'язковість генплану. Вводить терміни так званого зонінгу, виділення зон, у межах яких можливе, наприклад, побутове будівництво, житлове будівництво, промислове будівництво", - уточнив Азаров.

На думку політика, Податковий кодекс значно полегшує підприємствам виділення ресурсів на капітальне будівництво.

"Тобто усі ті кошти, які підприємства будуть виділяти на оновлення, модернізацію, на нові введення, на створення нових робочих місць, на екологічно чисте виробництво, вони звільняються від оподаткування з прибутку", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров похизувався світлим майбутнім будівельної галузі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути