середа, 19 жовтня 2011 10:08

Азаров планує вільно торгуватись з СНД вже наступного року

Азаров планує вільно торгуватись з СНД вже наступного року

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається на набуття чинності угоди про вільну торгівлю (ЗВТ) у рамках СНД вже з січня 2012 року.

"Я сподіваюся, що з січня наступного року цей договір отримає реальне життя", - сказав він під час зустрічі з прем'єр-міністром Російської Федерації Володимиром Путіним у Санкт-Петербурзі.

Глава українського уряду зазначив, що ще будуть державні процедури та ратифікація угоди, і висловив сподівання, що політична воля керівників країн СНД дозволить провести ці процедури оперативно.

Крім того, Азаров сказав, що підписана Україною угода про зону вільної торгівлі з країнами СНД, як і створення в перспективі ЗВТ України з ЄС, є частиною єдиного плану відкриття зовнішніх ринків для України.

"Підписання договору про зону вільної торгівлі з країнами СНД та підписання договору про зону вільної торгівлі з країнами ЄС - це два пункти одного плану: плану відкриття для української економіки зовнішніх ринків, що необхідно для стабільного економічного розвитку в нашій країні в умовах, коли зовнішні ринки , як відомо, неспокійні", - процитував журналістам слова українського прем'єра його прес-секретар Віталій Лук'яненко.

За словами Лук'яненка, крім угоди про ЗВТ країни СНД, і в тому числі Україна, підписали Концепцію співпраці у сфері інформатизації та Концепцію стратегії співробітництва в галузі залізничного транспорту.

Як повідомлялося раніше, керівники урядів країн СНД, у тому числі Азаров, підписали у вівторок у Санкт-Петербурзі Договір про зону вільної торгівлі в рамках Співдружності незалежних держав. Згоду щодо цього документу було досягнуто раніше в той же день на зустрічі глав урядів СНД.

Зараз ви читаєте новину «Азаров планує вільно торгуватись з СНД вже наступного року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути