четвер, 10 березня 2011 15:33

Азаров обіцяє швидкі реформи з мінімумом незручностей для громадян

Азаров обіцяє швидкі реформи з мінімумом незручностей для громадян

Кабмін має намір провести реформи в Україні оперативно з "мінімумом незручностей для громадян".

Про це в інтерв'ю газеті "Час регіонів" , підводячи підсумки першого року діяльності Кабміну сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

За словами Азарова, уряд в 2011 році чекає "величезний шар роботи".

"Реформи треба провести одночасно і якомога швидше, щоб, як кажуть, не розтягувати задоволення", – підкреслив він.

"Тобто зробити перетворення, що завжди хворобливі, швидко, заподіявши мінімум незручностей. А кожна реформа – це кілька законів і сотні підзаконних нормативних актів. Наприклад, Податковий кодекс супроводжується майже двома сотнями нормативних актів", – пояснив він.

Говорячи про основні пріоритети впровадження програми економічних реформ у 2011 році, Микола Азаров відзначив плани з поліпшення інвестиційного клімату і сприяння розвиткові підприємництва, розвитку сільського господарства і проведенню земельної реформи (шляхом скорочення фіскального тиску і дерегуляції), реформування системи пенсійного страхування і системи соціальної підтримки, системи медичної допомоги, системи освіти.

"Крім того необхідно завершити адміністративну реформу", – додав прем'єр.

Азаров також обіцяє продовжувати підвищення соціальних стандартів.

"У 2011 році ми поставили мету, нарешті, зрівняти розмір мінімальної зарплати і мінімальної пенсії з відповідним прожитковим мінімумом. Цей розмір для дітей до 6 років зросте до 870 грн., від 6 до 18 років – до 1042 грн., для працездатних – до 1004 грн.", – повідомив він.

Говорячи про реформи в агропромисловому комплексі, прем'єр-міністр акцентував увагу на тім, що влада підходить до землі "не як тимчасові споживачі, а як дбайливі господарі".

"Однією зі складових такого підходу буде і визначення механізму часткової компенсації сільгосппідприємствам витрат, пов'язаних із захистом, поновленням і підвищенням родючості ґрунтів. Не обділено увагою і тваринництво: на його підтримку, у тому числі на нарощування поголів'я худоби, уряд направить більш 2 млрд. грн. Ми просто зобов'язані цілком забезпечувати внутрішній ринок основними продуктами харчування, і головне – за прийнятними для споживачів цінами", – відзначив Азаров, якого цитує прес-служба Партії регіонів

Зараз ви читаєте новину «Азаров обіцяє швидкі реформи з мінімумом незручностей для громадян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути