середа, 09 березня 2011 18:52

Азаров працюватиме до літа - Карасьов

Азаров працюватиме до літа - Карасьов

Влітку президент Віктор Янукович може звільнити прем'єра Миколу Азарова.

Таку думку у коментарі Gazeta.ua висловив політолог Вадим Карасьов.

Серед причин, за якими президент може змінити прем'єра, політолог називає незадовільний стан економіки: "Кожен день виникає нова проблема. То бензин, то гречка. Тільки завершилася гречка, почалося борошно. Хіба так може працювати уряд, коли кожен день через невігластво створюють проблеми? Якщо так буде далі, народ та економіка скиплять. Про реформи вже починають забувати, говорять як виживати. Такі дії можуть привести не тільки до продовольчої інфляції, а й до інфляції рейтингів".

Експерт вважає, що у такій ситуації Януковичу знадобиться оновлення команди.

"Потрібно буде оновлення та перезавантаження, щоб дати якусь надію людям. В економіці потрібні люди з сучасним мисленням. Нові менеджери, які розуміють, що таке ринок зерна або ринок житло-комунальних послуг. Реформи розпочали, а що далі робити ніхто не знає", - сказав Карасьов.

Він підкреслив, що новому прем'єру доведеться розпочати з інвентаризації економіки, стабілізувати її, і додав, що не знає, хто з політиків може стати наступником Азарова.

"Не виключаю, що прем'єром може стати Клюєв або Бойко. Або ж джокер президента. Я думаю, що це має бути людина не з команди Януковича. Проблема вже не в Януковичу, а в виживанні. Має бути збірна команда країни. Як у футболі, коли збирають кращих гравців. Йдеться про економічне, соціальне та державне виживання країни. Завдання нового прем'єра - зробити так, щоб уряду повірили. Проблема підлеглих Азарова, що в цей уряд вже ніхто не вірить. Навіть президентська Адміністрація. Якби вірили, то давали б можливість приймати участь в реформах, задумувати їх. Зараз їх сприймають як простих виконавців реформ", - резюмував Карасьов.

Зараз ви читаєте новину «Азаров працюватиме до літа - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

36

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути