вівторок, 28 грудня 2010 10:18

Азаров нишком програв суд за "Межигір'я" Януковичу

Азаров нишком програв суд за "Межигір'я" Януковичу

Кабінет міністрів програв судову суперечку, в якій вимагав надати документи на землю резиденції "Межигір'я", де проживає президент Віктор Янукович.

Як повідомляє видання "Дело", 16 листопада 2010 року Київський апеляційний адміністративний суд відмовив задовольнити позов Кабміну, яким уряд вимагав документи на оренду землі в резиденції "Межигір'я". Папери, які вимагав уряд, могли підтвердити або поставити під сумнів законність угоди про оренду земельної ділянки, де проживає зараз президент Віктор Янукович.

Нагадаємо, спірна територія площею 136 гектарів раніше була частиною державного комплексу відпочинку "Пуща-Водиця", проте в 2007 році уряд Януковича провів відчуження майна, яке тут знаходилося. Як згодом інформував Мінюст, 127,5 га знаходяться в оренді компанії "Танталіт", 1,7 га - в оренді громадянина Віктора Януковича, 7,6 га - в оренді благодійного фонду "Відродження України".

З часом Кабмін Юлії Тимошенко назвав незаконним відчуження резиденції і спробував повернути її державі, у тому числі, через суди. У 2009 році у рамках цієї кампанії уряд зажадав від держадміністрації Вишгородського району, на території якого розташовано "Межигір'я", надати документи на оренду землі. Проте у Вишгороді паперів не було. Як виявилось, земельну документацію витребував народний депутат від Партії регіонів Микола Джига; він же, отримавши папери, направив їх у Генпрокуратуру.

Саме ця обставина змусила Кабмін Тимошенко йти до суду, щоб ГПУ віддала уряду потрібні теки. 4 листопада 2009 року Київський окружний адміністративний суд виніс ухвалу про те, щоб витребувати у Генпрокуратури документи по оренді землі в "Межигір'ї". Але вже 9 листопада 2009 року рішення було переглянуте за клопотанням третьої сторони - компанії "Танталіт". Судді прийняли повністю протилежне рішення, відмовившись задовольняти позов Кабміну. Дата апеляційного розгляду тяжби була призначена лише на листопад.

За цей час у країні змінилася влада і, відповідно, Кабмін. До Київського апеляційного адміністративного суду пішли вже члени нової команди - підлеглі прем'єра Миколи Азарова. 16 листопада 2010 року суд було програно, рішення першої інстанції залишене без змін.

Дело

Зараз ви читаєте новину «Азаров нишком програв суд за "Межигір'я" Януковичу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути