Ексклюзиви
середа, 01 грудня 2010 10:38

У Януковича кажуть, що він не користуватиметься ліфтом за мільйон

У Януковича кажуть, що він не користуватиметься ліфтом за мільйон

Ліфт, який встановлять в Адміністрації президента, призначається не особисто для глави держави Віктора Януковича, а для прийому іноземних гостей.

Про це розповів голова Держуправління справами Андрій Кравець.

За його словами новий ліфт, разом з установкою обійдеться майже в мільйон гривень.

Новий підйомник фірми "OTIS" зможе піднімати вантажі вагою близько 600 кг і буде обслуговувати іноземні делегації - доставляти гостей президента в зал прийомів.

"Це звичайний ліфт, тільки великий, - говорить Кравець. - Ми не могли купити інший, гіршої якості, тому що є певні вимоги безпеки до такого устаткування. Президент користуватися цим підйомником не буде".

За словами Кравця, замінити ліфт було вирішено після того, як визначили, що старий - в аварійному стані. Фахівці, які обслуговують ліфти, розповіли, що такі дорогі підйомники обладнані "уловлювачами": "Якщо обривається канат, то система ловить кабіну в польоті і рятує життя пасажирам", пише "Сегодня".

Раніше повідомлялося, що ліфт для Адміністрації президента придбаний за гроші зі Стабілізаційного фонду держбюджету.

Також повідомлялося, що у держрезиденції "Синьогора" в селі Стара Гута на Івано-Франківщині, яка перейшла Януковичу "у спадок" від Віктора Ющенка, йде грандіозний ремонт.

Також Янукович придбав вертоліт "Аґуста Вестланд-139", який коштує понад 12 млн євро. Його вважають одним із найкращих у світі. Такі машини використовують спецслужби та рятувальники розвинених країн Заходу.

Нагадаємо, що дня Незалежності "Укравтодор" завершив ремонт дороги,яка веде до резиденції президента України Віктора Януковича "Межигір'я".

Глава Укравтодору Володимир Демішкан повідомив, що ремонт ділянки обійшовся близько 50 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича кажуть, що він не користуватиметься ліфтом за мільйон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути