неділя, 13 травня 2012 11:46

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Азаров не проти лікування Тимошенко за кордоном

Азаров не проти лікування Тимошенко за кордоном
Азаров: "Досить прожити в Україні хоча б кілька днів, щоб переконатися, що ніякої диктатури в нас не існує". Фото: vopros.ua

Питання лікування лідера партії "Батьківщина", екс-прем'єра Юлії Тимошенко за кордоном може бути розглянуто керівництвом України.

Таку можливість не виключає прем'єр-міністр країни Микола Азаров.

"Якщо авторитетні медичні комісії скажуть, що на території України немає можливості надати відповідного лікування, таке лікування може бути надано в якійсь установі за межами України, тоді керівництво України, безумовно, я підкреслюю, виходячи з гуманітарних позицій, може розглядати це питання", - сказав Азаров в інтерв'ю Euronews.

При цьому прем'єр України наголосив, що, "безумовно, необхідна зміна нормативної бази, зміна відповідного законодавства".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Українська влада - це криминалітет, одягнений у найдорожчі марки одягу" - чоловік Тимошенко

Азаров назвав некоректним висловлення канцлера Німеччини Ангели Меркель, що порівняла владу в Україні з диктатурою. На його думку, така заява "не сприяє зміцненню відносин між Німеччиною та Україною, а тим більше між Україною та Європейським Союзом".

"Досить прожити в Україні хоча б кілька днів, можна більше, щоб переконатися, що ніякої диктатури в Україні не існує і ніяких політичних репресій в Україні не проводиться. У нас абсолютно вільно діють демократичні партії, вони представлені в парламенті, деякі партії не представлені в парламенті. У нас свобода вираження думки, рішень", - пояснив український прем'єр.

Азаров заявив, що Тимошенко "була засуджена не за політичні переконання, а за виготовлення фальшивого документа, який називається директивою уряду України, і, користуючись цим фальшивим документом, вона змусила підписати вкрай невигідний і вкрай нерівноправний контракт по газу з Росією".

Зараз ви читаєте новину «Азаров не проти лікування Тимошенко за кордоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути