вівторок, 15 лютого 2011 19:02

Азаров не підписав міжнародне звернення з приводу порушення прав людини в Білорусі

Азаров не підписав міжнародне звернення з приводу порушення прав людини в Білорусі

Прем'єр-міністр України Микола Азаров не підписав звернення прем'єрів Вишеградської четвірки (Польща, Чехія, Словаччина, Угорщина) і глав урядів Німеччини та Австрії з приводу порушення прав людини в Білорусі.

Глава українського уряду мотивував це тим, що Україна не була ознайомлена раніше з деталями звернення і виступає за проведення діалогу з керівництвом Білорусі з цієї тематики.

"Я цю позицію висловив на пленарному засіданні (саміту глав урядів. - ред.). Вона була прийнята із розумінням, і ми вважаємо, що в процесі діалогу ми можемо досягти більшого, ніж підписувати документи, які ми не мали можливість вивчити", - сказав він у Братиславі, відповідаючи на питання, чому Україна не приєдналася до звернення.

Азаров додав, що відповідний текст делегація отримала вранці і технічно не мала можливості детально ознайомитися з ним. Він також зазначив, що, оскільки в України безвізовий режим з Білоруссю і ця країна є її "найближчим сусідом", то те, що відбувається в Білорусі, "не може нас не турбувати з урахуванням тих оцінок, які зараз висловлюють європейські країни".

"У нас є можливість донести до керівництва Білорусі (свою позицію. - ред.) та іншими методами, іншими засобами, що ми, до речі сказати, і робимо", - резюмував Азаров.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Азаров не підписав міжнародне звернення з приводу порушення прав людини в Білорусі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути