четвер, 08 жовтня 2009 15:35

Азаров назвав бюджет Тимошенко дурістю, а комуністи - авантюрою

Азаров назвав бюджет Тимошенко дурістю, а комуністи - авантюрою

Фракції КПУ і Партії регіонів вважають необхідними направити уряду на доопрацювання проект державного бюджету на 2010 рік.

Так, виступаючи після представлення проекту держбюджету в парламенті, член фракції Партії регіонів Микола Азаров відмітив, що цей документ неможливо навіть прийняти до уваги, оскільки їм пропонується наступного року понизити всі соціальні стандарти.

Також він вважає, що "дурістю" є твердження уряду, що цей бюджет є збалансованим.

"Якщо ми до бюджету закладаємо 125 млрд. грн. запозичень і 45 млрд. державних гарантій, це що, збалансований бюджет?", - запитав Азаров.

Він відзначив, що проектом бюджету-2010 відбувається спроба розбалансувати всю систему державних і місцевих бюджетів. За словами Азарова, проект бюджету, запропонований урядом, побудований на неіснуючих законах, і тому його необхідно повернути уряду на доопрацювання.

У свою чергу, член фракції КПУ Алла Олександровська назвала нереальним запропонований урядом проект головного фінансового документу країни. "Це кричущий авантюризм уряду, і тому прем"єр-міністр не захотіла особисто його представляти", - сказала вона.

Олександровська відмітила, що проект бюджету на 2010 рік побудований на двох бюджетних кодексах, один з яких є діючим, а інший - ні. Вона підтримала "регіоналів" в частині того, що проект знижує соціальні стандарти. "Цей документ необхідно повернути на доопрацювання уряду", - сказала вона.

При цьому представник фракції БЮТ Володимир Бондаренко назвав безпідставним ці заяви опозиціонерів. Він запевнив, що уряд передбачив наступного року зростання рівня мінімальної заробітної плати, хоч і невелике. В той же час, відзначив він, уряд вперше в проекті держбюджету передбачив право органів місцевого самоврядування самостійно формувати свої бюджети і таким чином понад 12 тис. товариств зможуть це зробити.

Нагадаємо, Кабмін пропонує Раді затвердити державний бюджет на 2010 рік з доходами 284,7 млрд. гривень, витратами 324,3 млрд. гривень, дефіцитом 46,7 млрд. гривень або 3,97% від ВВП, передає УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Азаров назвав бюджет Тимошенко дурістю, а комуністи - авантюрою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути