середа, 11 липня 2012 10:53

Азаров нарікає, що держава мало підтримує сільську молодь

Азаров нарікає, що держава мало підтримує сільську молодь
Фото: novostimira.com.ua

Державні програми підтримки аграрного виробництва мають працювати на особисте господарство і велике товарне виробництво.

Про це на засідання уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Середній клас селян-виробників,  це люди, руками яких відроджується село. Ось приклад: невелике господарство на Житомирщині, яке я нещодавно відвідав. Родина має ферму, на якій вирощують 500 індиків, має 20 вуликів і великий город, де росте все необхідне. З усим цим управляються 4 людини: господар, дружина і дві чарівні доньки. Всі вони ще зовсім недавно жили і працювали в Києві, і жодного відношення до сільського господарства не мали. Приклад життя глави сім'ї показує, що можна за короткий строк побудувати гарний будинок з усіма зручностями, створити достаток для родини і упевнено будувати майбутнє. Побільше б таких господарів нам. Таким людям хочеться й потрібно допомагати. Саме з таких людей, людей праці, треба робити героїв різноманітних ток-шоу та телевізійних програм", - зазначив він.

Азаров вважає, якби в кожному українському селі було хоча б 10-20 таких господарств, то "ми мали б зовсім інше українське село".

"А ще мені запам'яталися слова дружини господаря, яка турбувалася про те, що мало молоді залишається у селі. Що надзвичайно важливо ще змалечку прививати любов до землі, навчати на ній працювати. Надзвичайно мудрі слова. Дуже часто, більше уваги концентрується на економічних проблемах села і натомість мало уваги приділяємо духовному і культурному вихованню", - пояснив глава уряду.

Прем'єр впевнений, що міністерство освіти та міністерство культури при формуванні програм в загальноосвітній школі мають підсилити духовний і культурний напрямок.

Зараз ви читаєте новину «Азаров нарікає, що держава мало підтримує сільську молодь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути