пʼятниця, 06 липня 2012 10:51

Акцизи на тютюн хочуть підвищити в 5 разів

Акцизи на тютюн хочуть підвищити в 5 разів
Адвалорну ставку на сигарети без фільтра пропонується встановити на рівні 30%. Фото: primorye24.ru

Депутати парламентської більшості пропонують підвищити адвалорну і специфічні ставки акцизів на сигарети на 17,5-51,6%, на тютюн в 1,6-5,5 разу.

Відповідний проект закону зареєстрували у Верховній Раді Євген Царьков (фракція КПУ), Віталій Заблоцький, Анатолій Горбатюк, Сергій Гриневецький, Юрій Мірошниченко, Віталій Барвіненко, Юлія Ковалевська (всі - фракція Партії регіонів), Геннадій Задирко, Володимир Каплієнко (обидва - члени депутатської групи "Реформи заради майбутнього").

Документ передбачає, що специфічна ставка акцизу на сигарети з фільтром буде підвищена з 110,64 до 130 грн/тис. штук, на сигарети без фільтру - з 49,48 до 75 грн/тис. штук; сигари і сигарили - з 172,11 до 300 грн/кг, тютюн, замінники тютюну, тютюн гомогенізований, тютюнові екстракти та есенції - з 61,47 до 135 грн/кг, курильний тютюн - з 86,05 до 135 грн/кг; жувальний і нюхальний тютюн - з 24,59 до 135 грн/кг.

Адвалорну ставку на сигарети без фільтра пропонується встановити 30% замість чинних 20%, з фільтром - 35% замість 25%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров дозволив брати "дешеву" іпотеку навіть супербагатіям

Згідно з документом, мінімальне податкове зобов'язання зі сплати акцизу на сигарети без фільтру підвищиться з 70,69 до 135 грн/тис. штук, на сигарети з фільтром - з 184,4 до 300 грн/тис. штук.

Автори законопроекту у пояснювальній записці до нього зазначають, що документ розроблений з метою підвищення цін на тютюнові вироби, щоб зменшити тютюнопаління, а також для скорочення диспропорції в оподаткуванні сигарет з фільтром і без, наближення стандартів налообложенія сигарет до європейських, збільшення доходів держбюджету, гармонізації ставок акцизу і цін з РФ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада узаконила збір податків авансом для деяких підприємств

Раніше голова парламентського комітету з питань фінансової, банківської, податкової та митної політики Віталій Хомутиннік (Партія регіонів) зареєстрував у парламенті законопроект, який встановлює ставку акцизу на сигарети без фільтру - 53,39 грн/тис. шт. замість діючої 49,48 грн/тис. шт, з фільтром - 119,38 грн/тис. шт. замість 110,64 грн/тис. шт.

Зараз ви читаєте новину «Акцизи на тютюн хочуть підвищити в 5 разів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути