середа, 16 червня 2010 08:22

Азаров: Металургійні підприємства України здав росіянам Ющенко

Азаров: Металургійні підприємства України здав росіянам Ющенко

Прем'єр Микола Азаров вважає ситуацію навколо ММК ім. Ілліча "типовою спробою рейдерського захоплення".

Про це він заявив в інтерв'ю українській службі ВВС.

"Що ж до комбінату Ілліча у Маріуполі, то тут - типова спроба рейдерського захоплення. Зараз уряд контролює ситуацію і не допустить такого рейдерства", - зазначив Азаров.

Як відомо, гендиректор ММК ім.Ілліча Володимир Бойко заявив, що після завершення суперечки навколо приналежності його контрольного пакета акцій має намір об'єднатися з гірничо-металургійним холдингом "Метінвест", який належить до групи СКМ Ріната Ахметова.

Також прем'єр заявив: "Щодо "Запоріжсталі", то процедуру оформлення угоди було призупинено. І уряд уважно контролюватиме цей процес і надалі. Найголовніше, щоб суд ухвалив рішення на користь законних власників цього підприємства".

Крім того, він зазначив, що найбільші металургійні підприємства України стали російськими за часів президента Віктора Ющенка.

"А чому при цьому найбільші банки України стали російськими? Чому найбільші металургійні підприємства стали російськими? Це все відбулося якраз у період так званого прозахідного уряду", - сказав Азаров.

"Найбільший діамант металургії, повністю реконструйований і модернізований Алчевський металургійний комбінат, за часів Тимошенко і Ющенка і за їх сприяння перейшов повністю до рук відомої російської металургійної компанії", - сказав він.

"Тому ніякого здавання національних інтересів, звичайно ж, не буде. Цього й не було ніколи з нашого боку", - наголосив прем'єр.

Він підкреслив: "Ми не крен робимо в бік Росії, а відновлюємо нормальні відносини із нашим сусідом. Від якого багато у чому залежить наше торгівельне співробітництво і економічний розвиток".

Українська правда
Зараз ви читаєте новину «Азаров: Металургійні підприємства України здав росіянам Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути