Ексклюзиви
понеділок, 14 лютого 2011 15:27

Азаров майже вмовив МВФ дати Україні 1,5 мільярди доларів

Азаров майже вмовив МВФ дати Україні 1,5 мільярди доларів

Україні вдалося дійти компромісу стосовно більшості пунктів Меморандуму з МВФ.

Про це заявив прем'єр Микола Азаров під час зустрічі з керівником місії МВФ в Україні Таносом Аравантісом, повідомляє прес-служба уряду

Микола Азаров зазначив, що переговори відбуваються в дусі взаєморозуміння, довіри та конструктивного пошуку компромісів. Він підкреслив, що за результатами зустрічі вдалося досягти компромісу щодо більшості пунктів Меморандуму.

У свою чергу Керівник місії МВФ Танос Арванітіс також висловив задоволення динамікою переговорів: "Я думаю, що ми за останні дні досягли значного прогресу у переговорах і суттєво просунулися вперед. Ми погодили практично всі питання, які у нас були"

Між тим, як повідомило агенству "Інтерфакс-Україна" джерело, знайоме з ходом переговорів, на зустрічі підбивалися підсумки роботи місії, яка через низку неузгоджених питань продовжила свій візит на декілька днів.

За його словами, найбільш дискусійними темами стали терміни проведення пенсійної реформи і підвищення тарифів на природний газ, електроенергію та гаряче водопостачання: українська сторона наполягає на необхідності пом'якшити графік підвищень. Одним з аргументів на користь цього є різко негативна позиція профспілок.

Очікується, що заява місії за підсумками її роботи з'явиться в понеділок увечері або у вівторок, хоча офіційна інформація Фонду з цього приводу відсутня.

Раніше повідомлялося, що Кабмін під час перемовин з МВФ буде просити фонд відкласти підвищення цін на газ.

За результатами перемовин Рада директорів Фонду буде ухвалювати рішення про черговий транш кредиту для України.

Зараз ви читаєте новину «Азаров майже вмовив МВФ дати Україні 1,5 мільярди доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути