вівторок, 19 липня 2011 11:53

Азаров і Ко почали модернізацію газотранспортної системи

Азаров і Ко почали модернізацію газотранспортної системи

Розпочалася реалізацію проекту "Модернізація та реконструкція магістрального газогону Уренгой-Помари Ужгород".

Сьогодні на промисловому майданчику 3731,5 кілометр в присутності прем'єра Миколи Азарова та міністра енергетики Юрія Бойка було зварено символічний "золотий стик".

Як зазначають у Кабміні, проект має на меті підвищення ефективності та надійності транзиту газу до Європи, а також збільшення прозорості та комерційної привабливості для споживачів. Крім того модернізація має зменшити негативний вплив на навколишнє середовище та мінімізувати ризики постачання природного газу європейським споживачам через територію України.

Проект модернізації розраховано на 9 років, перша черга - на 3 роки. Обсяг інвестицій на першу чергу реконструкції 538,8 млн. дол. З них українські кошти-230,7 млн. дол.

У свою чергу, Європейський банк реконструкції та розвитку та Європейський інвестиційний банк нададуть по 154 млн. доларів кредиту.

За словами директора  ЄБРР в Україні Андре Куусвека, кредит надається на 15 років під державні гарантії

"У вересні консалтингова компанія Mott MacDonald має надати звіт стосовно проекту модернізації. Після цього відбудеться засідання головного офісу банку у Лондоні. Ми сподіваємося підписати проект модернізації вже цього року. Крім того ми не виключаємо можливість подальшого фінансування наступних етапів реконструкції українських ГТС", - додав керівник представництва ЄБРР

Зараз ви читаєте новину «Азаров і Ко почали модернізацію газотранспортної системи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути