четвер, 06 жовтня 2011 08:59

Азаров хоче зону вільної торгівлі з В'єтнамом

Азаров хоче зону вільної торгівлі з В'єтнамом

Прем'єр-міністр України Микола Азаров і та прем'єр-міністр В'єтнаму Нгуєн Тан Зунг під час зустрічі у Києві розглянули можливість створення зони вільної торгівлі між Україною.

"Під час перемовин ми обговорили можливість створення зони вільної торгівлі між нашими країнами", - зазначив голова українського уряду на спільній прес-конференції з в'єтнамським прем'єром.

За його словами, йшлося, зокрема, про необхідні для полегшення взаємної торгівлі процедури. Україна і В'єтнам також домовилися активізувати роботу двосторонньої міжурядової комісії та щодо створення спільних підприємств в енергетичній, сільськогосподарській та видобувній галузях, повідомляє прес-служба уряду.

Азаров підкреслив, що активізація двосторонньої співпраці сприятиме запровадженню з грудня поточного року прямого авіасполучення між Києвом і Ханоєм.

"Сьогодні ми з прем'єр-міністром В'єтнаму також домовилися докласти конкретних зусиль, які нададуть нового імпульсу розвитку наших торгово-економічних відносин", - зазначив він.

У свою чергу, прем'єр-міністр В'єтнаму підкреслив, що двосторонні відносини розвиваються динамічно, однак ще не повною мірою відповідають потенціалу двох країн. За його словами, сторони докладуть максимуму зусиль для того, щоб удвічі збільшити товарообіг у 2012 році. "Наше співробітництво в останні роки розвивається досить динамічно, однак його масштаби все ще не відповідають потенціалу наших країн. Ми домовилися про те, що необхідно активізувати співпрацю і подвоїти наш товарообіг наступного року", - сказав Нгуєн Тан Зунг.

Крім того, він підкреслив, що сторони домовилися пожвавити співробітництво у галузі сільського господарства.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче зону вільної торгівлі з В'єтнамом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути