вівторок, 28 червня 2011 16:32

Мінекономрозвитку РФ: "Україна готова підписати з Росією договір про ЗВТ"

Мінекономрозвитку РФ: "Україна готова підписати з Росією договір про ЗВТ"

Україна готова підписати з Росією єдиний договір про зону вільної торгівлі, заявив глава департаменту інтеграції з країнами СНД Мінекономрозвитку Андрій Точін журналістам у вівторок.

"Вони готові підписати", - повідомив він.

При цьому представник Мінекономрозвитку РФ відзначив, що залишилися неврегульованими технічні питання з Азербайджаном і серйозні розбіжності з Узбекистаном.

Зокрема, за його словами, з боку Узбекистану є претензії щодо договору.

"На їхню думку, цей проект договору допускає серйозне погіршення їх торговельного режиму", - заявив представник Мінекономрозвитку.

Проект договору про зону вільної торгівлі був розглянутий у вівторок на засіданні Економічної ради країн СНД.

Економічна рада країн СНД планує розглянути доопрацьований проект договору про зону вільної торгівлі між Росією та іншими країнами Співдружності 9 вересня 2011 р., додав представник Мінекономрозвитку РФ. Після цього договір повинен бути затверджений главами урядів країн СНД.

Нагадаємо, 7 червня цього року глава уряду України Микола Азаров на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Росії Володимиром Путіном за підсумками засідання Комітету з економічної співпраці україно-російської міждержавної комісії заявив, що Україна вивчить можливість приєднання до деяких проектів, які реалізовуватимуться в рамках Митного союзу (МС) Росії, Білорусі і Казахстану.

Зараз ви читаєте новину «Мінекономрозвитку РФ: "Україна готова підписати з Росією договір про ЗВТ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути